A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Színjátszócsoport-vezetői képzés
2012. december 14., 11:41
A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség szervezésében, a Magyar Nemzeti Tanács védnökségével a Deszkára fel! elnevezésű program keretében 2013-ban szakmai képzés indul színjátszócsoport-vezetők részére. A program célja a vajdasági magyar gyermek-, diák- és felnőtt- amatőr színjátszás megtartása, megerősítése és megújítása. A csoportvezetőknek szóló általános képzést egy színjátszó rendezői képzés követi majd 2014-ben.
Színjátszócsoport-vezetői képzés
A 2013 januárjában induló színjátszócsoport-vezetői képzésünkre az aktívan működő csoportok vezetői mellett várjuk azon amatőr színjátszók és rendezők, tanítók, általános és középiskolai tanárok, művelődési egyesületek és oktatási intézmények munkatársainak jelentkezését, akik a jövőben alakítanának színjátszó csoportot, és szívesen részt vennének a nyolc hétvégén át tartó, 60 órás ingyenes képzésünkön. A képzést színházi, valamint színház- és élménypedagógiai szakemberek tartják, akik felkészítik az érdeklődőket a színjátszó csoportok vezetésére, a már gyakorló vezetőket pedig megerősítik tapasztalataikban új lendületet adva munkájuk folytatásához.

Az oktatók: Besnyi Szabolcs, Hajvert Lódi Andrea, László Sándor, Nagypál Gábor, Mezei Zoltán, Pálfi Ervin, Raffai Ágnes, Sutus Áron, Vörös Imelda, Vukosavljev Iván. A képzés tartalmából: bemelegítő gyakorlatok, a munkához szükséges oldott hangulat és nyitottság megteremtése, együttműködési készség erősítése a csoportban, a színjátékos képességek fejlesztése, beszédtechnikai gyakorlatok átadása, színjátékos feladatok és improvizációs gyakorlatok vezetése, a csoport menedzselése…

A képzést három helyszínen – Szabadkán, Újvidéken és Nagybecskereken – tartjuk. Ugyanaz a tananyag – csak a helyszín más.
  • A szabadkai képzés helyszíne a Kosztolányi Dezső Színház (Fasizmus áldozatainak tere 5.). Az időpontok: 2013. január 12., január 26., február 2., február 9., február 23., március 9., március 23., április 20.
  • Az újvidéki képzés helyszíne az Újvidéki Színház (Jovan Subotić utca 3–5.) és a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ (József Attila utca 16–18.). Az időpontok: 2013. március 2., március 9., március 23., április 20., április 27., május 11., május 25., június 8.
  • Nagybecskereken szeptemberben indul a képzés, az érdekelteket később értesítjük a helyszínről, a pontos időpontokról és a jelentkezési határidőről.
Kérjük, részvételi szándékát legkésőbb 2012. december 27-ig jelezze, amennyiben a szabadkai vagy az újvidéki képzésen szeretne velünk tartani! A jelentkezés módja: online jelentkezési lap kitöltése.

Bővebb információk kaphatók
a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség telefonszámán (024/551-822);
Raffai Ágnestől (villámpostacím: raffai.agnes.gigi@gmail.com, mobiltelefonszám: 069/336-6070);
Sutus Árontól (mobiltelefonszám: 063/496-136);
valamint a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet honlapján (www.vmmi.org), illetve telefonszámán (024/816-790) és
Hajvert Lódi Andreától (mobiltelefonszám: 062/849-6029, villámpostacím: andrea@vmmi.org).