A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
VIII. Vajdasági Szólótánc Fesztivál
2015. november 07., 11:43
A horgosi Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület, a Vajdasági Magyar Folklór Központ és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szakmai védnöksége alatt, 2015. november 7-én, Horgoson szervezi meg az VIII. Vajdasági Szólótánc Fesztivált.
A fesztivál elsődleges célja hagyományaink megőrzése, és széles körű népszerűsítése, valamint a magyar néptánckincs minél több táncának improvizatív elsajátítása mellett a hagyományos értékrend mélyebb megismerése, és a tánc tiszteletére való nevelés.
VIII. Vajdasági Szólótánc Fesztivál
Versenykiírás:


Szóló

- Kötelező anyag: Rábaközi dus (maximum 3 percben történő improvizatív építkezés)
- Szabadon választott anyag: Egy legényes, férfitánc vagy verbunk a Martin György által meghatározott 3 táncdialektus bármelyik nyelvterületéről (maximum 3 percben)

Páros

- Kötelező anyag: Vajdaszentiványi forduló és cigányos csárdás (maximum 3 percben ).
- Szabadon választott anyag: A Martin György által meghatározott 3 táncdialektus bármelyik nyelvterületéről egy páros tánc, illetve lassú és friss csárdás (maximum 3 percben)

Nevezési díj:
Szóló: 1500 dinár
Páros: páronként 2000 dinár

A kötelező táncanyagot a fesztivál zenekara, a Juhász zenekar díjmentesen kíséri. Azonban a szabadon választott táncanyag kíséretének anyagi biztosítását a szervezők nem vállalják. A szabadon választott táncanyaggal kapcsolatban javasoljuk, vegyék fel a kapcsolatot Juhász Gáborral, a Juhász zenekar vezetőjével (Telefon: 00 381 63/88 57 043). A versenyzők a kötelező táncanyag zenéjét a jelentkezés után e-mailben fogják megkapni.

A zsűri mindkét kategóriában választ első, második és harmadik helyezettet. A zsűri a versenyben véleményez minden versenyzőt. A kísérő fogalma nem ismeretes (páros kategória). A szakmai díjak mellett más, ún. különdíjak is kiosztásra kerülnek.
Az idei évtől kiosztásra kerül „Vajdaság Legjobb Táncosa”díj, minek oda ítéléséről a zsűri dönt, de külhoni versenyzők nem esnek értékelés alá ebben a kategóriában.

Pénzdíjak:
Első helyezett 10 000 dinár
Második helyezett 7 000 dinár
Harmadik helyezett 5 000 dinár

Jelentkezési határidő: 2015. november 1.
Jelentkezés: 00 381 63 569 302 (Szécsi Zsolt) vagy e-mail: szecsizs@stcable.rs