A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Felhívás a Vajdasági Szép Magyar Könyv 2015 pályázaton való részvételre
2015. december 02., 12:45
A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség az idei évben is felhívja a kiadókat, kiadói tevékenységet is ellátó szervezeteket, hogy vegyenek részt a Vajdasági Szép Magyar Könyv pályázaton, amelyet a Szövetség az év legszebben gondozott magyar nyelvű vajdasági könyveinek társadalmi elismeréseként alapított. A pályázaton a 2015. január 1. – december 26. közötti időszakban megjelent kiadványokkal vehetnek részt.
Az értékelés legfontosabb szempontjai továbbra is a tipográfia, a tördelés, a grafika és a könyvészeti összkép.
 
Felhívás a Vajdasági Szép Magyar Könyv 2015 pályázaton való részvételre
A pályázaton a Szerb Köztársaság területén bejegyzett kiadók, kiadói tevékenységet is ellátó szervezetek vehetnek részt a Szerb Köztársaság, illetőleg a Kárpát-medence területén működő nyomdákban előállított kiadványaikkal. A könyvészeti versenyre ugyanakkor társkiadásban megjelent kiadványokkal is lehet nevezni – ebben az esetben szükséges, hogy legalább az egyik kiadó a Szerb Köztársaság területén legyen bejegyezve.

A Vajdasági Szép Magyar Könyv-pályázatra benyújtott kiadványokat a háromtagú kuratórium a díjakat és elismerő okleveleket mindösszesen 7 kategóriában osztja ki:
  • gyermek- és ifjúsági kiadványok,
  • szépirodalmi kiadványok
  • általános iskolai és középiskolai tankönyvek, ezek segédkönyvei,
  • tankönyvpótló és- kiegészítő kiadványok,
  • tudományos és értekező prózai művek, szakkönyvek, felsőoktatási kiadványok
  • művészeti könyvek és albumok,
  • könyvsorozat (legalább három kötet).
A díjszabályzat értelmében, amennyiben a kiadó könyvsorozat kategóriában nyújtja be kiadványait, úgy a könyvsorozatot képező egyedi kötetekkel más kategóriában nem pályázhat. A sorozat első kötetének megjelenési éve nem lehet korábbi 2004-nél. Az a kiadó, amely a Könyvsorozat kategóriában kiírt pályázaton díjat nyer, a könyvsorozatban megjelenő további kiadvánnyal/kiadványokkal – egyedi kötettel, kötetekkel – legelőbb két év múlva pályázhat.

A Vajdasági Szép Magyar Könyv-pályázatra nevezendő kiadványokat 2-2 (két) példányban szükséges eljuttatni a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség postacímére: 24000 Szabadka, Kossuth Lajos tér 4., Szerb Köztársaság.

Pályázati feltétel továbbá a kiírás mellékletét képező nevezési lap kitöltése, amelyet a nevezett kiadványok mellett nyomtatott formában a pályázó bélyegzőjével, valamint a pályázó hivatalos képviselőjének kézjegyével hitelesítve szükséges megküldeni. A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség ugyanakkor felkéri a pályázó szervezeteket, hogy nevezési lapjaikat elektronikus úton is – a vamakult@open.telekom.rs villámpostacímre – küldjék meg. Könyvsorozat kategória esetében az egyedi kiadványok pályázási adatlapjától eltérő nevezési lap kitöltése szükséges.

Nevezési, postára adási határidő: 2015. december 26.

A díjak és elismerő oklevelek a Magyar Kultúra Napja délvidéki központi ünnepségének keretében, 2016. január 15-én, a zentai Thurzó Lajos Közművelődési Központ (Fő tér 4.) színháztermében kerülnek átadásra.

Bővebb információk találhatók a www.vmmsz.org honlapon, illetve kérhető a +381-(0)69/551-82-22-es számon és a vamakult@open.telekom.rs villámpostacímen.

Illusztráció: díjazott könyvek 2014-ben