A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Téli népzenei továbbképzés citerások, citerazenekar vezetők és oktatók részére
2017. január 06., 14:40
A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet téli népzenei továbbképzést szervez citerásoknak és citerazenekar vezetőknek, oktatóknak a Bolyai Farkas Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium valamint a Thurzó Lajos Művelődési – Oktatási Központ segítségével.
Az előadásokat és gyakorlati foglalkozásokat 2017. január 6–7-én szervezzük meg a Zentai Alkotóházban és a Bolyai Farkas Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium termében.
Téli népzenei továbbképzés citerások, citerazenekar vezetők és oktatók részére
Kezdeményezésünkkel az éneklő csoportok kíséretét betöltő zenészek, műkedvelő citerások és citerazenekarok segítését tűztük ki célul, illetve a citera népszerűsítését széles körben.

A továbbképzés oktatói:
Berta Alexandra, előadóművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem óraadó citeratanára;
Kelemen Zsolt, topolyai népzenész, népzeneoktató;
Micsik Béla, törökbecsei népzenész, oktató és citerakészítő.

Egy alapozó foglalkozással kezdődik a továbbképzés délelőtt 10 órától, ahol Micsik Béla segítégével átvesszük az alapvető pengetési technikákat,  különböző hangolásokat az énekkíséret esetén, játékmódokat és csokorösszeállítási szempontokat. A fellépések alkalmával gyakran bekövetkező hibákról és ezek egyszerű kiküszöböléséről Kelemen Zsolt tart előadást pénteken kora délután. Ezt követően Berta Alexandra a hangszeres énekkíséretről ad elő, majd Csasznyi Imrével és Csenki Zalánnal PengetősTrióvá kiegészülve tartanak egy bemutatót, a citera lehetőségeiről és más hangszerekkel való együttes megszólalásról. Erről egy közös beszélgetés és tapasztalatcsere következik az előadókkal és hallgatósággal, ami közös zenéléssel és énekléssel is fejeződhet. Szombaton délelőtt csoportos foglalkozások keretében tovább mélyítjük a tudásunkat a továbbképzés előadói, tanárai segítségével, majd kora délután fejeződik a továbbképzés.

A képzésre jelentkezés feltétele minimális hangszeres előtudás és maximális akarat és lelkesedés. A résztvevők korosztálya 15-től 75 év.
Étkezést a Bolyai Farkas Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium étkezőjében, szállást pedig a kollégiumában korlátozott számban biztosítunk.
Hangszert mindenki hozzon magával. Húrokat és pengetőket biztosítunk. A programon való részvétel ingyenes.
Jelentkezési határidő 2016. december 26.

Bővebb információ és jelentkezés Juhász Gyulánál, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet népzenei munkatársánál a 064/23 01 205-ös telefonszámon, vagy a gyula@vmmi.org e-mail címen. Jelentkezési lap a mellékletek között.

A képzés a Nemzeti Kultúrális Alap Halmos Béla-programja segítségével jön létre.

Mellékletek:
citeras_jelentkezesi_lap.docx   (231 kB)   FileType