A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Felhívás a XVI. Országos Kamarazenekari Fesztiválra
2010. január 26., 10:34
A Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház és a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus a szakmai társadalmi szervezetek bevonásával megrendezi a XVI. Országos Kamarazenekari Fesztivált, amelyre a határon túli régiókból is várja kamarazenekarok jelentkezését. A Fesztivál időpontja 2010. április 9–11. (péntek, szombat, vasárnap).
Felhívás a XVI. Országos Kamarazenekari Fesztiválra
Az eseményre olyan együttesek jelentkezését várják, amelyekben együtt zenélnek „amatőr” és „profi” muzsikusok, tanárok, tanítványok, zenebarátok – tehát nem fogadják iskolai vagy ifjúsági növendékzenekarok és koncertezésből élő hivatásos együttesek jelentkezését.

A Fesztivál 1965 és 2003 között, összesen 13 alkalommal került megrendezésre Veszprémben, majd a XIV. 2006-ban és a XV. 2008-ban már Kőszegen. Ezt a hagyományt szeretnék a szervezők és támogatóik folytatni, a koncertek és díjak mellett segítséget nyújtva a zenekari műhelymunka problémáinak megoldásához, kapcsolódási pontokat teremtve a kamarazenekarok és zenei szervezetek, esetleges támogatók, kortárs zeneszerzők, kiadók között.

A zenekaroknak – a résztvevők számától függően – maximum 30 perc műsoridő áll rendelkezésre, ebből egy műsorszám lehetőség szerint (akár tétel, részlet is) XX.-XXI. századi magyar mű legyen. A zenekarok összeállítása az előadandó művek szerint lehet vonószenekari, vagy szerepelhetnek az együttesben fúvós, illetve más hangszeresek, szólisták is.

A Fesztivál résztvevőinek száma a jelentkezésektől és az anyagi lehetőségektől függ, ezt időben pontosítjuk.

A Fesztivál alapvetően találkozó jellegű, de a zsűri döntése alapján díjakat is kiosztanak. Az érdeklődőknek a Fesztivál során szeretnék biztosítani a szakmai fejlődés lehetőségét, rövid kurzus illetve próbák beiktatásával – a zsűri tagjai, elismert muzsikusok segítségével.

A Fesztivál a meghívottak szállását, étkezését a sikeres pályázati források függvényében biztosítja.

Az érdeklődőket részvételi szándékukat 2010. február 10-ig jelezhetik (név, tervezett létszám, vezető elérhetőségével) a következő címeken, ugyanitt további információt kaphatnak az eseményről.

Elérhetőségek:
Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus
Művészeti Programok Főosztálya
Zádori Judit művészeti referens
Budapest 1011 Corvin tér 8.
Telefon: (06 1) 225 6029
Fax: (06 1) 225 6030
e-mail: zadorij@mmikl.hu

Kérik, továbbá azokat a kamarazenekarokat, együtteseket, akik még nem biztosak részvételi szándékukban, szintén keressék meg a szervezőt, hogy részletesebb információkkal szolgálhasson, valamint bekerülhessenek az MMIKL országos internetes adatbázisába, amelyben szerepeltetni kívánnak minden kamarazenekart és kamarazenei csoportot, elérhetőségükkel és jellemző információikkal együtt.