A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Kerek e vidéken
2017. február 11., 15:42
Vetélkedő az általános iskolák felső tagozatos és a középiskolák diákjai számára a vajdasági értékek és a hungarikumok témájában
Kerek e vidéken  A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Vajdasági Magyar Értéktár Bizottság Kerek e vidéken címmel vetélkedőt szervez az általános iskolák felső tagozatos és a középiskolák diákjai számára. A vetélkedő témája: a vajdasági magyar értékek és a hungarikumok.

Célunk, hogy a diákok megismerjék és közelebb kerüljenek saját településük, esetleg régiójuk értékeihez, kreatív feladatokon keresztül dokumentálják azokat, valamint alapvető ismereteket szerezzenek a hungarikumokról.

A vetélkedő két kategóriában zajlik:
1. általános iskola felső tagozata
2. középiskola

A vetélkedőre 4 tagú diákcsapatok jelentkezését várjuk és 1 felkészítő tanár kíséretével. Egy iskolából több csapat is jelentkezhet. Az iskolákon kívül művelődési egyesületekből, cserkészcsapatokból, illetve minden olyan szervezetből nevezhetnek, melyek fiatalokkal foglalkoznak és nem áll tőlük távol a helyi kultúra ápolása, a honismereti tevékenység.

A vetélkedő több fordulóban zajlik. Az első két forduló keretében a csapatok otthon dolgozzák ki a megadott feladatokat:

1. Az érték a részletekben rejlik – egy-egy fotó készítése 3 darab már az értéktárban szereplő és/vagy még felfedezetlen kincsünkről, rövid szöveges leírással. Határidő: 2017. január 20. 

2. Legyél az idegenvezetőnk! – már az értéktárban szereplő és/vagy még felfedezetlen kincseink turisztikai térképen való elhelyezése, útvonalterv készítése szabadon választott tematika alapján (pl. kastélyok, gasztronómia, néprajzi értékek, stb.). Határidő: 2017. február 3.

3. A döntőbe jutó csapatokat izgalmas feladatokkal várjuk Zentára. A döntő időpontja: 2017. február 11–12.

Díjazás:
A két kategória győztes csapata és felkészítőik vajdasági kiránduláson vehetnek részt, és értékes tárgynyereményekben részesülnek. A leglelkesebb versenyzők ösztöndíjas helyi értékgyűjtőkké válhatnak.

Regisztrálni 2017. január 20-ig a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet honlapján lehet.

További információkért hívja a 024/816-790-es telefonszámot, vagy írjon a csilla@vmmi.org e-mail címre.

Mellékletek:
poster-page-001.jpg   (485 kB)   FileType
kerek_e_videken_1_fordulo.pdf   (331 kB)   FileType
kerek_e_videken_2_fordulo.pdf   (327 kB)   FileType