A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
József Attila XII. Nemzeti Vers-, Énekelt Vers és Prózamondó Verseny – vajdasági elődöntő
2017. február 25., 12:36
A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete meghirdeti a József Attila XII. Nemzeti Vers-, Énekelt Vers és Prózamondó Verseny vajdasági elődöntőjét, amelyre Bácsfeketehegyen kerül sor 2017. február 25-én 10 órakor a kultúrotthonban.
József Attila XII. Nemzeti Vers-, Énekelt Vers és Prózamondó Verseny – vajdasági elődöntő
1. A versenyre amatőr vers- és prózamondók jelentkezését várjuk, akik betöltötték 14. életévüket, és befejezték tanulmányaik nyolcadik évfolyamát.
2. A jelentkezők öt verssel vagy prózával nevezhetnek az alábbiak szerint:
  • kettő JÓZSEF ATTILA vers vagy próza;
  • egy vers vagy próza az egyetemes magyar irodalomból választva (A kategórián belül a versmondók figyelmébe ajánljuk a kortárs – ma élő – magyar írókat, költőket.);
  • egy vers vagy próza a világirodalomból – műfordítás;
  • A Jó szerencsét! Emlékév alkalmából egy vers vagy próza választása az Új Forrás című irodalmi folyóiratból, vagy a József Attila Megyei és Városi Könyvtár által összeállított bibliográfiából. Az Új Forrás elérhető a könyvtárakban és a www.ujforras.hu címen, a bibliográfia elérhető: www.avertesagoraja.hu, www.vers.hu címen.
A vajdasági elődöntőn két szöveget hallgat meg a zsűri: egy József Attila szöveget és egy verset vagy prózát az egyetemes magyar irodalomból.

Az elődöntőről 3 versenyző jut majd tovább a 2017. április 6-7-8-án esedékes döntőbe Tatabányára.

Az országos döntőbe jutott versenyzők nevezési díja: 3.000,- Ft, amely összeget a küldő intézmények, szervezetek is átvállalhatják.

A vajdasági elődöntőre 2017. február 17-ig lehet jelentkezni a vmve.versmondo@gmail.com e-mail címen, információt a 069/30-50-966-os telefonszámon kaphatnak Hajvert Ákostól. A jelentkezési lapot a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet honlapjáról vagy a VMVE facebook oldaláról tölthetik le.
A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete
 
Fotó: Kodrucz Sándor

Mellékletek: