A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Tokkal-vonóval – hangszeres népzenei továbbképzés vonósoknak
2017. április 01., 11:54
A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a budapesti Hagyományok Háza továbbképzést szervez vonós hangszereken magyar népzenét játszó fiatalok számára. Ezzel a programmal a volt Jugoszlávia területén működő népzenei együttesek utánpótlását és a meglevő zenekarok tudásának gyarapítását tűztük ki célul, illetve, hogy a képzés-sorozaton résztvevő zenészek néptáncegyüttesek zenei kíséretét is képesek legyenek ellátni. 
Tokkal-vonóval – hangszeres népzenei továbbképzés vonósoknak A képzésen több tájegység táncdallamainak stílusos eljátszása mellett a zenekari feladatok és a tánckíséret kérdésköre is szóba kerül, sok együtt muzsikálással. A januárban megtartott, kétnapos képzésen a Felső-Tisza vidék dallamaiból tanultunk. Az áprilisi alkalmat ennek átismétlésével kezdjük, majd somogyi és kalotaszegi népi tánczenét tanulhatunk.
Oktatnak a nagykállói Bürkös zenekar tagjai:

Dezsőházi Tamás, Kerezsi Antal (hegedű);
Budai Antal (cimbalom);
Palazsnik László (3 és 4 húros brácsa);
Nagy Barna (nagybőgő).

wikipedia
valamint a tapasztaltabb vajdasági népzenészek.

A foglalkozásokat a Zentai Alkotóházban, valamint a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ és a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium termeiben tartjuk 2017. április 1-én és 2-án, délelőtt 10 órától, ameddig bírjuk. Vasárnap pedig folytatjuk a tanulást reggeltől kora délutánig. A képzésre jelentkezés feltétele minimális hangszeres előtudás és maximális akarat és lelkesedés.
A résztvevők korosztálya 12-től 60 év.
Hangszert mindenki hozzon magával!
Étkezést a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium étkezőjében, szállást pedig a kollégiumában korlátozott számban biztosítunk. A programon való részvétel ingyenes.
Jelentkezési határidő 2017. március 28.

Bővebb információ és jelentkezés Juhász Gyulánál, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet népzenei munkatársánál a 064/23 01 205-ös telefonszámon, vagy a gyula@vmmi.org e-mail címen. Jelentkezési lap a mellékletek között.

Mellékletek: