A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Felhívás a X. Gyermekszínjátszó Műhelytalálkozón való részvételre
2017. március 28., 12:16
A Vajdasági Magyar Drámapedagógiai Társaság a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szakmai együttműködésével idén 10. alkalommal hirdeti meg Gyermekszínjátszó Műhelytalálkozóját, amelyet 2017. május 13-án és 14-én rendez meg Bácsfeketehegyen. A Találkozó a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó vajdasági selejtezője is egyben.
Felhívás a X. Gyermekszínjátszó Műhelytalálkozón való részvételre
Magyar nyelvű, egyesületekben vagy iskolákban működő gyermekszínjátszó csoportok (általános iskolás korosztály) jelentkezését várjuk Vajdaság minden részéről, műfaji és tematikai megkötöttség nélkül. Célunk, hogy a fellépő csoportok megismerkedjenek egymással, egymás munkájával, kapcsolataik megerősödjenek, a felkészítő tanárok pedig részletes szakmai elemzést kapjanak a zsűritől a további szakmai fejlődés érdekében.

A szakmai bizottság vajdasági tagja idén Béres Márta Junior Prima-díjas színművész lesz, Magyarországról pedig Achs Károly, a mezőtúri Teleki Blanka Gimnázium magyar-, matematika- és drámatanára, és Nyári Arnold, a budapesti Kerekasztal Színházi Nevelési Központ színész-drámatanára.

Amennyiben a csoport szeretné magát megmérettetni a Weöres Sándor fesztiválra, úgy az előadások ajánlott műsorideje alsó tagozatos csoportoknál 15 perc, felső tagozatosoknál 25 perc. Egy csoport egy előadással nevezhet. Az országos fesztivált június 9-10-11-én szervezik meg Pécsett. Számunkra a legfontosabb a megmutatkozás, az együtt töltött idő és a játék örömének biztosítása, ezért a bácsfeketehegyi találkozó teljes értékű résztvevői lehetnek a megszabott időkorlátnál hosszabb előadások is, azzal, hogy ők nem juthatnak tovább.

A jelentkezési határidő 2017. április 17.

A nevezési lap letölthető (lásd lent).

Bővebb információk a lodiandi@gmail.com e-mail címen és a +381/62-566-234-es telefonszámon (Hajvert Lódi Andreánál) kérhetők.

Szakmai együttműködő partnereink a Magyar Drámapedagógiai Társaság (Budapest), a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete és a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség. A rendezvény házigazdája a Feketics Művelődési Egyesület.
 

Mellékletek: