A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Felhívás kézműveseknek – Szent Mihály-napi Táncháztalálkozó és Sokadalom
2017. augusztus 16., 15:37
Várjuk a népi iparművészek, a kézművesek, az étel- és italárusok jelentkezését a Szent Mihály-napi Táncháztalálkozóra és Sokadalomra, melyet a zentai Sportcsarnokban, illetve Népkertben szervezünk meg 2017. szeptember 17-én, vasárnap. Minden esetben csak az igényes, saját terméket árusító jelentkezőket várjuk.
Felhívás kézműveseknek – Szent Mihály-napi Táncháztalálkozó és Sokadalom
A kirakodóvásárt kül- és beltérre egyaránt tervezzük. Amit a helyszínen biztosítunk (amennyiben a jelentkező igényli és nem kívánja sajátját használni): asztalt, ülő alkalmatosságot, korlátozott számban sátrat. Bármilyen más igényt a jelentkezéskor kérünk jelezni.

Mesterségbemutató

Szívesen várjuk azon kézművesek jelentkezését, akik a vásáron nyitott műhellyel tudnak részt venni – a termék helyszínen történő előállítása és a munkafolyamat ismertetése az érdeklődőkkel. Aki vállal mesterség bemutatót egyaránt árusíthat és kiállíthat is.

Jelentkezni a csatolt adatlap kitöltésével lehet, amelyet a tanchaz.sokadalom@vmmi.org címre várunk vissza szeptember 4-éig. Érdeklődni Nádi Karolinánál a +381 63 563 115-ös számon, vagy a tanchaz.sokadalom@vmmi.org elektronikus címen lehet.

A szervezőbizottság fenntartja a válogatás jogát.

Szeptembert a nép Szent Mihály havának nevezi, amely őszelő, a szabadban töltött idő utolsó szakasza.

A rendezvény forgatagában mindenki talál kedvére valót. A Sokadalom 10.30 órakor indul a Zentai Városháza elől gólyalábasok, a Zsiráfok utcaszínház kompánia és gyermekcsoportok felvonulásával. 11 órakor a zentai Sportcsarnokban kezdődnek a rendezvénye. Hencidától Bonchidáig vetélkedő a Népkertben. A magyar népdal napja. Erdélyből, a Felvidékről, Kárpátaljáról, Magyarországról érkező népzenekarok koncertjei három színpadon. Vajdasági néptánccsoportok bemutatkozása és tánctanítása. A Csurgó zenekar gyermekkoncertje, Furfangos csudavilág 111-féle agyafúrt játékkal, kirakodóvásár, mesterségbemutatók, viseletbemutató, folkkocsma, mulatság reggelig.

„Erre aztán még jobb kedvök kerekedett, még nagyobb mulatságot csaptak, ettek-ittak, mulatoztak, Duna, Tisza, Dráva, Száva, mind ott voltak egy szegletben, egy nagy zsákba betömve, én is ott voltam, ugráltam, táncoltam, a zabsarkantyúmmal a zsákot kirúgtam, mind kidőlt a sok víz; te is ott voltál, majd a vízbe haltál, de én megkaptalak, üstöködnél fogva ki is rántottalak. Ha ki nem rántottalak volna, bizonyosan belehaltál volna.”

A rendezvény szervezőbizottsága
Háttérintézmény a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet
Szakmai partner a Hagyományok Háza Hálózat – Vajdaság

Mellékletek: