A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Gyermekek a könyvtárban – könyvtáros továbbképzés
2017. október 19., 08:17
Sokszor tapasztaljuk, hogy a könyvolvasás a felnövekvő nemzedékek életében egyre inkább háttérbe szorul. Sok múlik rajtunk – könyvtárosokon – mert sok mindent tehetünk azért, hogy gyermekeink is átélhessék az olvasás szépségét, és könyvtáraink olvasóivá váljanak. A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a budapesti Könyvtári Intézet továbbképzést szervez a témában 2017. november 7-én, a zentai Alkotóházban.
Gyermekek a könyvtárban – könyvtáros továbbképzés A továbbképzés komplex programot foglal magába:
- A tanítási blokkok eleje élménypedagógiai játékokkal indul, melyeket el is játsszunk, és a későbbiekben bátran taníthatod gyermekolvasóidnak. Jó módszer a gyerekfoglalkozásra való ráhangolódásra, energetizálásra, a foglalkozás komplexebbé tevésére.
- Tartalmaz módszertani kínálatot, sok hasznos, gyakorlatban alkalmazható ötlettel, melynek egy részét ki is próbáljuk a helyszínen.
- Kitekintünk a hosszú évtizedek óta kiemelkedően működő magyarországi gyermekkönyvtárak munkájára, programjaira, olvasásnépszerűsítő programjaira.
- Semmiből valamit? – Ötleteket kapsz kis költségigényű kézműves foglalkozásokra, melyeket el is készítünk.
- Egyfajta önismeret gyakorlása. A továbbképzés ideje alatt szeretném, ha Te is rátalálnál arra a területre - amerre eddig talán nem volt bátorságod lépni, de benned munkált - amit kidolgozva színesíteni tudod eddig tevékenységedet.

Oktató: Budavári Klára gyermekkönyvtáros, tanácsos, a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Gyermekkönyvtáros Szekciójának alelnöke

A továbbképzés helye és időpontja: 24400 Zenta, Posta u. 18., Alkotóház, 2017. november 7., kedd, 09.00–16.10.

Jelentkezési létszám: max. 16-18 fő.

A képzés ingyenes.

A jelentkezéseket 2017. október 31-ig várjuk a csilla@vmmi.org e-mail címre.

A képzés az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával a Könyvtári Intézet szervezésében valósul meg. 

Mellékletek: