A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Szakmai nap az amatőr színjátszó mozgalomért
2018. november 01., 11:24
A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szakmai napot szervez november 10-én, szombaton Bácsfeketehegyen a gyermek- és felnőtt öntevékeny színjátszó csoportok vezetői számára.
Szakmai nap az amatőr színjátszó mozgalomért A műhelymunkák mellett lehetőség nyílik a csoportok aktuális problémáinak kibeszélésére a lehetséges megoldásokat kutatva, de fontosnak tartjuk a jövőbeni képzésekkel kapcsolatos igények – tematika, helyszín, időpont, hosszúság és még sok minden más – átbeszélését is.

A program a következő:

08.30–09.00 óra Érkezés, regisztráció

09.00-12.00 óra Benne lenni a mesében Hajvert Lódi Andrea drámapedagógus
foglalkozása
Hogyan, milyen darabot válasszunk a gyermekszínjátszó csoportnak? Mi az, amit hitelesen el tudnak játszani? Hogyan vigyük közelebb a történetet a játszókhoz? Mitől lesz övéké a történet? A délelőtti foglalkozáson a fenti kérdéseket járhatjuk körbe Hajvert Lódi Andrea drámapedagógussal, egy konkrét mesén keresztül, sok-sok gyakorlattal fűszerezve. A műhelymunkán való részvételt főként a fiatalabbakkal foglalkozó osztálytanítóknak ajánljuk, de természetesen bárkit szeretettel várunk. A részvétel regisztrációhoz kötött.

12.00–12.30 óra Ebéd

12.30– 14.00 óra A csoportoknál felmerülő problémák és a lehetséges megoldások keresgélése – iránymutató beszélgetés másfél órában egy finom kávé/tea mellett

14.00–14.30 Szusszanó

14.30–17.30 Z-generációs hipotézis – válság, vagy váltás? Komáromi Sándor rendező, drámatanár foglalkozása
Hol tart a pedagógus társadalom? S hol a színjátszás és a dráma? Mi segítheti a felkészülést egy gyökeresen megváltozott generáció szokásaival szemben? Hová tűnik a Mester-Tanítvány viszony? Egy előadás a 21. századi fiatalok ingerkörnyezetéről, érzelmi és idegi impulzusokról, kommunikációs szokásokról, szabályokról és empátiáról, személyiségépítési stratégiákról.
„Két fél között a kommunikáció kétirányú. Ezért fontos megvizsgálni, miképp építhetők és meddig eredményesek a két világ (az előző és a következő generáció) egymás felé tett lépései.”.

17.30–18.00 óra A tapasztalatok megbeszélése
A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni ide kattintva tudnak.

Az esetleges kérdésekkel kapcsolatban keressék Raffai T. Ágnest a 069/3366-065-ös vagy Varga Tamást a 062/566-213-as számon, de szívesen válaszolunk a szinjatszas@vmmsz.org villámpostacímre küldött leveleikre is.