A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
XXII. Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozót
2018. november 08., 08:53
A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szakmai támogatásával és a Feketics Művelődési Egyesület közreműködésével 2018. december 1–2-án Bácsfeketehegyen megszervezi a XXII. Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozót.
XXII. Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozót A versenyre 9 év fölötti magyar nyelvű amatőr versmondókat várunk a Kárpát-medence területéről gyermek-, ifjúsági-, felnőtt- és szépkorú kategóriában. A jelentkezőknek készülniük kell két művel az egyetemes magyar irodalomból, valamint egy verssel vagy prózával a határon túli (vajdasági, erdélyi, kárpátaljai, felvidéki, muravidéki, tengerentúli) magyar irodalomból.
A nagy érdeklődésre való tekintettel idén is várunk 6–8 éveseket a rendezvényre. Ők versenyen kívül mondhatják el szabadon választott szövegüket, amelyet a szakbizottság véleményez, de nem rangsorol.
A résztvevőket 2018. december 1-jén délelőtt 9 és 10 óra között várjuk a bácsfeketehegyi kultúrotthonba (JNA 24.). A verseny hagyományosan elődöntővel kezdődik szombaton 10 órakor és a vasárnapi döntővel zárul.
A nevezési díj 500,00 dinár. Egy kísérőnek ingyenes a részvétel, további kísérőket önköltséges alapon tudunk fogadni, amennyiben előre jelzik részvételi szándékukat.
Érdeklődni Barta Júliánál a 024/4738-003-as telefonszámon lehet hétköznapokon 19–21 óráig, vagy Hajvert Ákosnál a +381/69-30-50-966-os mobilszámon. Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével lehet a vmve.versmondo@gmail.com e-mail címen.
A jelentkezési lap letölthető a mellékletből, vagy igényelhető a feltüntetett email címen.
Jelentkezési határidő: 2018. november 25.

A találkozó a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt kulturális rendezvénye.
Támogatók: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Kishegyes Község, Tartományi Kulturális és Tájékoztatási Titkárság
Ünnepeljük együtt a verset!

Mellékletek:
jelentkezesi_lap_dudas.doc   (648 kB)   FileType