A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Felhívás a Vajdasági Szép Magyar Könyv 2019 pályázaton való részvételre
2019. december 04., 13:40
A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség az idei évben is felhívja a kiadókat, kiadói tevékenységet is ellátó szervezeteket, hogy vegyenek részt a Vajdasági Szép Magyar Könyv pályázaton, amelyet a Szövetség az év legszebben gondozott magyar nyelvű vajdasági könyveinek társadalmi elismeréseként alapított. A pályázaton a 2019. január 1. – december 31. közötti időszakban megjelent kiadványokkal vehetnek részt.
Felhívás a Vajdasági Szép Magyar Könyv 2019 pályázaton való részvételre Az értékelés legfontosabb szempontjai továbbra is a tipográfia, a tördelés, a grafika és a könyvészeti összkép.

A pályázaton a Szerb Köztársaság területén bejegyzett kiadók, kiadói tevékenységet is ellátó szervezetek vehetnek részt a Szerb Köztársaság, illetőleg a Kárpát-medence területén működő nyomdákban előállított kiadványaikkal. A könyvészeti versenyre ugyanakkor társkiadásban megjelent kiadványokkal is lehet nevezni – ebben az esetben szükséges, hogy legalább az egyik kiadó a Szerb Köztársaság területén legyen bejegyezve.

A Vajdasági Szép Magyar Könyv-pályázatra benyújtott kiadványokat a háromtagú kuratórium a díjakat és elismerő okleveleket mindösszesen 7 kategóriában osztja ki:

• gyermek- és ifjúsági kiadványok,
• szépirodalmi kiadványok,
• általános iskolai és középiskolai tankönyvek, ezek segédkönyvei,
• tankönyvpótló és- kiegészítő kiadványok,
• tudományos és értekező prózai művek, szakkönyvek, felsőoktatási kiadványok,
• művészeti könyvek és albumok,
• könyvsorozat (legalább három kötet).

A díjszabályzat értelmében, amennyiben a kiadó könyvsorozat kategóriában nyújtja be kiadványait, úgy a könyvsorozatot képező egyedi kötetekkel más kategóriában nem pályázhat. A sorozat első kötetének megjelenési éve nem lehet korábbi 2004-nél. Az a kiadó, amely a Könyvsorozat kategóriában kiírt pályázaton díjat nyer, a könyvsorozatban megjelenő további kiadvánnyal/kiadványokkal – egyedi kötettel, kötetekkel – legelőbb két év múlva pályázhat.

A Vajdasági Szép Magyar Könyv-pályázatra nevezendő kiadványokat 2-2 (két) példányban szükséges eljuttatni a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség címére (24000 Szabadka, Kossuth Lajos tér 4., Szerbia Köztársaság), vagy személyesen is behozhatóak a szervezet irodájába.

Pályázati feltétel továbbá a kiírás mellékletét képező nevezési lap kitöltése, amelyet a nevezett kiadványok mellett nyomtatott formában a pályázó bélyegzőjével, valamint a pályázó hivatalos képviselőjének kézjegyével hitelesítve szükséges megküldeni. A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség ugyanakkor felkéri a pályázó szervezeteket, hogy nevezési lapjaikat Excelformátumban elektronikus úton – az office@vmmsz.org villámpostacímre – is küldjék meg.
Könyvsorozat kategória esetében az egyedi kiadványok pályázási adatlapjától eltérő nevezési lap kitöltése szükséges.

Nevezési, postára adási határidő: 2020. január 6.


A díjakat és az elismerő okleveleket a Magyar Kultúra Napja délvidéki központi ünnepségének keretében, 2020. január 24-én nyújtjuk át a zentai Művelődési Ház színháztermében.

Bővebb információ a +38169/551-82-22-es számon vagy az office@vmmsz.org villámpostacímen kérhető.

Mellékletek: