A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
VI. Szenteleky–Leskovac Műfordítótábor
2021. július 27., 13:18
A hatodik vajdasági műfordító táborra a kishegyesi Kátai Vendégházban és a Dombos Wine Clubban kerül sor 2021. szeptember 17-én, 18-án és 19-én. Az újvidéki Híd Kör Egyesület és a sziváci Szenteleky Kornél Művelődési Egyesület által hagyományosan megrendezett táborban intenzív fordítási gyakorlatok folynak magas szintű szakmai irányítással.
VI. Szenteleky–Leskovac Műfordítótábor A hatodik vajdasági műfordító táborra a kishegyesi Kátai Vendégházban és a Dombos Wine Clubban kerül sor 2021. szeptember 17-én, 18-án és 19-én. Az újvidéki Híd Kör Egyesület és a sziváci Szenteleky Kornél Művelődési Egyesület által hagyományosan megrendezett táborban intenzív fordítási gyakorlatok folynak magas szintű szakmai irányítással.
A tábor célja egy többnyelvű fordítóműhely megszervezése színvonalas műhelyfoglalkozásokkal, tapasztalt fordítók és előadók meghívásával, valamint a kortárs szerb, angol és magyar irodalmi kultúra bemutatásával. A délelőttönként zajló műhelymunkák vezetői: Bakos Petra (angol–magyar, magyar–angol), Marko Čudić (magyar–szerb), Mesés Péter (német–magyar, magyar–német), Orcsik Roland, Orovec Krisztina, Radics Viktória és Rajsli Emese (szerb–magyar).
A táborlakók délutánonként előadásokon, beszélgetéseken és koncerteken vehetnek részt. A meghívott előadók fordításelméleti és -történeti, irodalomelméleti és -történeti előadásokat is tartanak.
A táborban való részvétel ingyenes. 30 résztvevő számára díjmentes szállás és étkezés biztosított.
A szervezők kérik, hogy az érdeklődők egy rövid bemutatkozással együtt (fordítási tapasztalatok, motiváció, választott nyelvpár) augusztus 20-ig jelezzék részvételi szándékukat a hidkor.ujvidek@gmail.com címen. Műfordítás iránt érdeklődőket, kezdő és haladó műfordítókat egyaránt szívesen látunk.

A rendezvény a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt jelentőségű regionális rendezvénye.