A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
A Vajdasági Szép Magyar Könyv 2015 pályázat eredményei
2016. január 19., 10:50
A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség pályázatának díjkiosztója a magyar kultúra napja délvidéki központi ünnepségének keretében valósult meg 2016. január 15-én Zentán.
A Vajdasági Szép Magyar Könyv 2015 pályázat eredményei
A pályázatra 9 kiadó 51 kiadvánnyal nevezett be. A díjakról a szakbizottság döntött, melynek tagjai: ifj. Szilágyi Gábor és Szalma Viktória tervezőgrafikus, illetve Kanyó Ervin grafikusművész.

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség a 2015. évi Vajdasági Szép Magyar Könyv díjat a zEtna Kiadónak adományozta Celler Kiss Tamás Anyaméh című kötetéért, melynek szerkesztője Beszédes István. Műszaki szerkesztő és fedőlapterv: Beszédes István. Külön dicséret illeti Bakos Anitát az illusztrációkért.

A tudományos és értekező prózai művek, szakkönyvek, felsőoktatási kiadványok kategóriájában a Legszebb Könyv díj a Vajdasági Magyar Művelődési Intézeté és a Forum Könyvkiadó Intézeté Bodor Anikó Széles a Duna című művéért.

Művészeti könyvek és albumok kategóriájában a Legszebb Könyv díjban részesült a Forum Könyvkiadó Juhász Árpád című kiadványa grafikai szerkesztésének és nyomdai kivitelezésének egységéért. Műszaki szerkesztő és fedőlapterv: Szalma Viktória.

A művelődési szövetség a szépirodalmi kiadványok kategóriájában a Legszebb Könyv díjat adományozta a Forum Könyvkiadó Intézetnek Maurits Ferenc Bukott angyal ablaka című könyve grafikai szerkesztésének és nyomdai kivitelezésének egységéért. Műszaki szerkesztő: Buzás Mihály.

A szakbizottság dicsérő oklevelet adományozott: a tankönyvpótló és -kiegészítő kiadványok kategóriájában a Tankönyvkiadó Intézetnek a Környezetünk és Fürkésző című kiadványok igényes kivitelezéséért. Dicsérő oklevélben részesült a zEtna Kiadó Csík Mónika Miféle zergetoll? című kötetében szereplő illusztrációkért, amelyeknek szerzője Péter László, valamint a Forum Könyvkiadó Intézet a Tündértánc című könyvében szereplő illusztrációkért, amelyeknek szerzője Tóth Alisa.