A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Virrantó Játszómobil a bánsági szórványban - Minden gyerek számít
2016. március 24., 08:58
“Többet megtudhatsz másokról egy óra játék, mint egy év beszélgetés alatt.” (Platón)

https://www.facebook.com/virrantojatszomobil

Magyarszentmihály, Erzsébetlak, Nezsény, Módos, Versec, Fejértelep, Udvarszállás, Székelykeve, Sándoregyháza, Hertelendyfalva, Torontálvásárhely....
Még Módoson is találtak játszani vágyó gyerekeket: https://www.youtube.com/watch?v=YysihopjVyE

Erdély, Felvidék és Kárpátalja után, a Virrantó Játszómobil negyedik útja a Délvidékre vezetett.
Virrantó Játszómobil a bánsági szórványban - Minden gyerek számít
A lelkes, non-profit vállalkozó csapatot az ötletgazda Ferkó Zoltán, énekes társa Farkas Márton, a játszóháznak berendezett látványos lakókocsi, és a fizikai húzóerőt biztosító személygépkocsi alkotja.
Közép- és Dél-Bánság azon szórványtelepüléseit látogatják meg, ahová ritkán jut el anyaországi vendég. Első állomásuk, március 18-án a Nagybecskerek melletti Magyarszentmihály volt, majd másnap Nagyerzsébetlak, Nezsény és Módos. Onnan délre fordultak: Versec után Fejértelep, majd Udvarszállás következett. Március 24-én csütörtökön a három al-dunai, bukovinai székely eredetű falu, Székelykeve, Sándoregyháza és Hertelendyfalva következik. Az egy hetes körút végül a közép-bánsági Torontálvásárhely meglátogatásával ér véget.
Az út célja: kreatív társasjátékra, kézműves fogalkozásra, énekre, táncra és beszélgetésre hívni minél több, elsősorban alsós korosztályú, de akár a nagyobb óvodás korú, magyarul értő gyermeket. Élményt adni nekik. Megismerkedni a szórványban élő felnőttekkel, a gyerekek szüleivel, a helyi közösségek vezetőivel, a vendéglátókkal.

A szervezésben és a vendégfogadásban közreműködnek a helyi művelődési egyesületek, iskolák és magánszemélyek. Az helyszíneken a gyerekek között szétosztásra kerülnek azok a mese- és gyerekkönyvek, amelyeket a budapesti Pannonia Sacra Katolikus Általános Iskolában erre a célra gyűjtöttek össze. A bánsági körutazást magyarországi magánszemélyek anyagi támogatása segíti.
 
Az utazás megszervezésében közreműködött Schön György, Budapesten élő nagybecskereki származású villamosmérnök, a Háló Egyesület vezetőségi tagja.

Kisfilmek a körutazás egyes állomásairól a Virrantó Játszómobil youtube csatornáján.

http://virrantojatszomobil.hu/