A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXI. Találkozójának díjazottjai
2016. április 19., 11:35
Vasárnap este ünnepi gálaműsorral ért véget Magyarcsernyén a vajdasági magyar amatőr színtársulatok éves seregszemléje.
A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXI. Találkozójának díjazottjai
A 2016-os Találkozó zsűritagjai voltak: G. Erdélyi Hermina színművész Szabadkáról, Krizsán Szilvia színművész Újvidékről, és Perényi Balázs drámatanár Budapestről. Az alábbi díjak kerültek kiosztásra.

HIVATALOS DÍJAK

PATAKI LÁSZLÓ-DÍJJAL a tóbai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület színjátszó csoportját tüntették ki a találkozó legjobb hagyományos keretek között megvalósított előadásáért, a Viaszkvirágért.

BAMBACH RÓBERT-DÍJJAL térhet haza a magyarkanizsai Gondolat-Jel Társulat a találkozó legjobb új formákat kereső előadásáért, a Rómeó és Júliáért.

GARAY BÉLA-DÍJAT érdemelt ki a szabadkai Fabula Rasa Színjátszó Grund közösségteremtő tevékenységéért.

A zsűri a legjobb férfi főszereplőnek járó SZILÁGYI LÁSZLÓ-DÍJJAL tüntette ki Molnár Oszkárt,a kupuszini társulat tagját a Van, aki forrón szereti c. előadásban Dzseri szerepének megformálásáért.

A zsűri a legjobb női főszereplőnek járó FERENCZI IBOLYA-DÍJJAL tüntette ki Lackó Farkas Erzsébetet, a tóbai társulat tagját a Viaszkvirág c. előadásban Mári szerepének megformálásáért.

A legjobb férfi mellékszerep megformálásáért NAGY ISTVÁN-DÍJJAL jutalmazták Balázs Györgyöt, a Madách Amatőr Színház tagját a Szendrey Júlia előadásban Trubeczkoj herceg szerepének megformálásáért.

A legjobb női mellékszereplőnek járó MAGYARI PIRI-DÍJAT Graca Beáta és Kiss Izabella, a Kex egyesület tagjai és a Zentai Magyar Kamaraszínház diákszínjátszói a Nők és A bogyósgyümölcskertész fia című előadásban nyújtott alakításukért vihették haza.

A zsűri SZÁNTÓ RÓBERT-DÍJJAL tüntette ki Bodnár Lonettát,a Fabula Rasa Színjátszó Grund tagját,a Cyber Cyrano c. előadás szereplőjét a legszebb színpadi beszédért.

A magyarcsernyeiek KÖZÖNSÉGDÍJJAL jutalmazták a bácskertesi Sturcz József Színjátszó Csoportot a Van, aki forrón szereti c. előadásáért.

KÜLÖNDÍJAK

A MAGYAR NEMZETI TANÁCS TÁJOLÁSI KÜLÖNDÍJÁT a szajáni Ady Endre Művelődési Egyesület drámai csoportja A miniszter félrelép c. előadásáért nyerte el.

A zsűri a SZABADKAI NÉPSZÍNHÁZ MAGYAR TÁRSULATÁNAK KÜLÖNDÍJÁT, vendégszereplést a Délvidéki Magyar Színjátszás Napja keretében a szabadkai Népszínház színpadán a magyarkanizsai Fény-Bárka társulatnak adományozta az Időtlenek c. előadásáért.

A SZABADKAI KOSZTOLÁNYI DEZSŐ SZÍNHÁZ KÜLÖNDÍJÁT, egy vendégszereplést a KDSZ színpadán a magyarkanizsai Gondolat-Jel Társulatnak adta a Rómeó és Júlia c. előadásáért.

A Kék fény c. előadásban nyújtott emlékezetes szerepformálásokért A ZENTAI MAGYAR KAMARASZÍNHÁZ SZÍNHÁZLÁTOGATÁSI KÜLÖNDÍJÁT adományozta a magyarcsernyei Rügyfakadás színtársulatnak.

A zsűri az igényes zenés színházért A SZABADKAI NÉPSZÍNHÁZ MAGYAR TÁRSULATÁNAK SZÍNHÁZLÁTOGATÁSI KÜLÖNDÍJÁT a kupuszini Sturcz József színjátszó csoportnak ítélte oda.

A színházi és bábművészeti kísérletezésért AZ ÚJVIDÉKI SZÍNHÁZ SZÍNHÁZLÁTOGATÁSI KÜLÖNDÍJÁT a temerini Vándor Bábszínháznak az (I)gazság c. előadásáért ítélte meg.

A KOSZTOLÁNYI DEZSŐ SZÍNHÁZ SZÍNHÁZLÁTOGATÁSI KÜLÖNDÍJÁT a nagykikindai József Attila Színtársulat vihette haza egy kortárs dráma felfedezéséért és igényes színreviteléért.

A FORUM KÖNYVKIADÓ INTÉZET KÜLÖNDÍJÁT a következők kapták:
Szántó Tivadar Péter szerepéért a tóbai Petőfi Sándor színjátszó csoport Viaszkvirág c. előadásában.
Tóth János, a tóbai Petőfi Sándor színjátszó csoport előadásainak rendezéséért.
Zsivu Péter Dzsó szerepéért a bácskertesi Sturcz József színjátszó csoport Van aki forrón szereti c. előadásában.
Zsigovity Tamás Bakai Béla szerepéérta szajáni Ady Endre Művelődési Egyesület Drámai csoport A miniszter félrelép c. előadásban.
Szabó Erika Nagynéni szerepéérta topolyai Mara Amatőr Színház A bánsági szamuráj c. előadásában.

A VAJDASÁGI MAGYAR MŰVELŐDÉSI INTÉZET KÜLÖNDÍJÁT a következőknek adta:
Tóth Bálintnak a 8. esküdt szerepéért a Zentai Magyar Kamaraszínház Diákszínjátszói A tizenkét dühös ember c. előadásában.
Pece Rékának, a Zentai Magyar Kamaraszínház Diákszínjátszói A bogyósgyümölcskertész fia c. előadásában nyújtott alakításáért.
Budinčević Krisztiánnak Máté szerepéért, a szabadkai Fabula Rasa Színjátszó Grund Cyber Cirano c. előadásban.

A zsűri a VAJDASÁGI MAGYAR MŰVELŐDÉSI INTÉZET és a VAJDASÁGI MAGYAR MŰVELŐDÉSI SZÖVETSÉG MADT-TÁBOR KÜLÖNDÍJÁT Vízin Olivérnek adományozta Lőrinc barát szerepéért a magyarkanizsai Gondolat-Jel Társulat Rómeó és Júlia c. előadásában.

A VAJDASÁGI MAGYAR VERSMONDÓK EGYESÜLETÉNEK SZÉP SZÓ TÁBOR-KÜLÖNDÍJÁT adományozza Kanyó Fruzsinának Júlia szerepéért a magyarkanizsai Gondolat-Jel Társulat Rómeó és Júlia c. előadásában.

A MAGYAR SZÓ NAPILAP FÉL ÉVES ELŐFIZETÉSÉT Budai József Gyuluska szerepéért érdemelte ki a nagykikindai József Attila színjátszó csoport Piroska c. előadásában. Valamint Rontó Márta Berta szerepéérta nagybecskereki Madách Amatőr Színház Szendrey Júlia c. előadásában.

A HÉT NAP HETILAP EGY ÉVES ELŐFIZETÉSÉT Gosszé Endre kapta Polyakof szerepéért a bácskertesi Sturcz József színjátszó csoport Van aki forrón szereti c. előadásában. Valamint Harcsa Zsuzsanna, a nagybecskereki Madách Amatőr Színház Szendrey Júlia c. előadás jelmezeiért.

A KÉPES IFJÚSÁG EGY ÉVES ELŐFIZETÉSÉT Szeles Lászlónak adományozta a 3. esküdt szerepéért a Zentai Magyar Kamaraszínház Diákszínjátszói Tizenkét dühös ember c. előadásában.

A zsűri A ZETNA KIADÓKÜLÖNDÍJÁT Bicskei Katának és Ábrahám Gérátának adományozta, a magyarkanizsai Gondolat-Jel Társulat Rómeó és Júlia c. előadásában nyújtott szerepéért.

A zsűri A MAGYARCSERNYEI HELYI KÖZÖSSÉG KÜLÖNDÍJÁT Nagy Aleksznek ítélte oda a szajáni Ady Endre Művelődési Egyesület Drámai csoport A Miniszter félrelép c. előadásban nyújtott alakításáért és rendezéséért.

A TANYASZÍNHÁZ KÜLÖNDÍJÁT, az idei előadásban való részvételt Katona Gábor kapta Rómeó szerepéért a magyarkanizsai Gondolat-Jel Társulat Rómeó és Júlia c. előadásból.

A diákzsűri A LEGJOBB ELŐADÁS DÍJÁT a magyarkanizsai Fény-Bárka társulatának adományozta az Időtlenek c. előadásáért.

A VAJDASÁGI MAGYAR MŰVELŐDÉSI INTÉZET és a VAJDASÁGI MAGYAR MŰVELŐDÉSI SZÖVETSÉG MADT-TÁBOR KÜLÖNDÍJAT adományozott Bobán Editnek, a magyarcsernyei Rügyfakadás Színjátszó Csoport vezetőjének.

A MAGYARCSERNYEI ADY ENDRE MŰVELŐDÉSI EGYESÜLET KÜLÖNDÍJAT adományozott a tóbai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület színjátszó csoportjának.

A gálaműsoron jelenlévőket köszöntötte Pásztor István, Vajdaság Autonóm Tartomány Képviselőháza és a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, majd Lázár András, a magyarcsernyei Ady Endre Művelődési Egyesület elnöke összegezte az elmúlt napokat. Az díjak átadása után Dudás Károly, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke zárta le hivatalosan a 2016-os Talákozót.

Támogatók voltak:

Bethlen Gábor Alap, Budapest • Nemzeti Kulturális Alap, Budapest • Magyar Nemzeti Tanács • Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság • Tartományi Művelődési és Tájékoztatási Titkárság • Magyarcsernye község

Fővédnök: Magyar Nemzeti Tanács

A Találkozón bemutatott előadások fotóit itt találják.