A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Bohócok a Láthatáron – újabb előadások Vajdaságban
2017. március 14., 08:07
A Nemzeti Kulturális Alap és a Nemzeti Erőforrások Minisztériuma támogatásával újabb két gyerekelőadást hoz Vajdaságba a budapesti társulat. A Banyamosoda című előadást az adai ovisok, A hetedik égig című színházi nevelési előadást a padéi nyolcadikosok kedvéért játsszák 2017. március 20-án. A programok a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet koordinálásával valósulnak meg.
Bohócok a Láthatáron – újabb előadások Vajdaságban
Március 20-án délelőtt 10 órakor az adai nagycsoportos óvodások a Szarvas Gábor Könyvtár színháztermében megtekinthetik a Banyamosoda című bábos-zenés vásári komédiát Markó Róbert rendezésében. Játsszák: Feuer Yvette, Ivák Bence és Manyasz Erika.
Az előadásról: Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy feketelelkű boszorkány, továbbá egy királylány, egy királyfi, meg a Pucerátor 2000 (legújabb modell). Ez a kicsit se hétköznapi szerkezet képes arra, hogy a gonosz szerzetek lelkét tisztára mossa. Például a boszorkányokét, igen! Persze ez nem megy olyan könnyen… Kell hozzá ez is, az is – a mélyen tisztelt publikum, vagyis a tisztalelkű gyerekek segítsége többek között. Hogy aztán sikerül-e a fekete lelkű boszorkány lelkét fehérre mosni, no, ezt csak az tudja meg, aki megnézi az előadást!

Ugyancsak március 20-án, 13 órai kezdettel a padéi Szervó Mihály Általános Iskolában vendégszerepel a társulat, A hetedik égig c. komplex színházi nevelési előadással, Hajós Zsuzsa rendezésében. Az program a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ és a Bohócok a Láthatáron Csoport koprodukciójában jött létre. Színész-drámatanárok: Manyasz Erika és Feuer Yvette.
Az előadásról: 7 év alatt lecserélődnek a sejtjeink, 8 alatt eljutottunk a walkmantől az ipod-ig. Mennyi idő 9 év? Vajon elég ahhoz, hogy elfelejtsük, kik vagyunk? Honnan jöttünk? Főhősünk, Bibi 29 éves. Cigánylány. 9 éve nem járt a szülőfalujában. 9 éve nem találkozott az édesanyjával. Semmit nem tud róla. Pedig semmi különös nem történt közöttük, nem titkolóztak egymás előtt, nem vesztek össze, csak egyszerűen így alakult, élték a saját életüket.
13-15 éveseknek szóló komplex színházi nevelési előadást Holdosi József Cigánymózes című kisregénye ihlette. A történet az identitásváltás, az elszakadás és hazatalálás témakörét járja körül. Mi a felelősségünk abban, hogy mi lesz belőlünk, milyen felnőtté válunk? Mi épül be észrevétlenül mindennapjainkba, és mi tudatosul mindabból, amit otthonról hozunk?