A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Hagyományos kerámiaégetés Bajsán
2019. július 06., 11:10
2018 őszén a bajsai tájház udvarában sárból és téglából, hagyományos módszerekkel épült agyagégető katlankemence működését mutatjuk be 2019. július 6–7-én az Etno Hagyományápoló Kézművesek Köre táborában készült kerámiák kiégetésével.
Hagyományos kerámiaégetés Bajsán Az Etno Hagyományápoló Kézművesek Köre már másfél évtizede szervez kézműves táborokat, melyekben a fazekasságot is népszerűsítik. Mostantól az itt készült alkotásokat, de a környékbeli fazekasok munkáit is ebben a vörös és fekete kerámia égetésére egyaránt alkalmas kemencében égethetik ki.

A bemutatóégetést Ózsvár Péter kerámiaművész vezeti. A program szombaton, július 6-án indul a tárgyak kemencébe való berakásával, majd a hosszú tüzelési folyamat után másnap, vasárnap délben tekinthetjük meg a kész, kiégetett tárgyakat.

Mindenkit szeretettel várunk egy barátkozós, szalonnát nyársalós, kellemes hétvégére bajsai tájház udvarába!

Az égetés mindenki számára nyitott, de jelentkezéshez kötött, kérjük, részvételi szándékát július 6-a délelőtt 10 óráig jelezze Nádi Karolinának a 063 563 115-ös számon vagy a nadi.karolina@hagyomanyokhaza.hu villámpostacímen.

Etno Hagyományápoló Kézművesek Köre
Vajdasági Magyar Művelődési Intézet
Hagyományok Háza vajdasági hálózata