A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
A Középiskolások Színművészeti Vetélkedőjének díjazottjai
2006. április 08., 23:24
Pénteken, 2006. április 7-én a zentai Művelődési Házban tartották meg a Középiskolások Színművészeti Vetélkedőjét, amelyen az idén az érdeklődő közönség és a zsűri öt előadást tekinthetett meg. A háromtagú szakbizottság – László Sándor, az Újvidéki Színház igazgatója, Kovács Frigyes a szabadkai Népszínház magyar társul ...

Pénteken, 2006. április 7-én a zentai Művelődési Házban tartották meg a Középiskolások Színművészeti Vetélkedőjét, amelyen az idén az érdeklődő közönség és a zsűri öt előadást tekinthetett meg. A háromtagú szakbizottság – László Sándor, az Újvidéki Színház igazgatója, Kovács Frigyes a szabadkai Népszínház magyar társulatának igazgatója és Góli Kornélia az Újvidéki Színház dramaturgja – minden előadás után elemezte és értékelte a látottakat, majd az egész napos rendezvény végén a következő díjakat osztotta ki:

A vetélkedő legjobb előadásának a Zentai Színtársulat Peter Weiss Mockinpott úr kínjai és meggyógyíttatása című groteszk játékát nyilvánította. Második helyezett a szabadkai Népkör színitanodájának előadása – Arisztophanész: A nők ünnepe (Theszmophoria-ünneplők) – lett. A harmadik díjat az Újvidéki Színház Színes Szilánkok Diákszínpada kapta Lénárd Róbert Korbács, avagy Sebastian többszöri meggyilkoltatásának igaz története című darabjának színreviteléért. A szemlén nyújtott művészi alakításáért színészi díjban részesült: Mácsai Endre (Zentai Színtársulat), Miskei Edina (Zentai Színtársulat), Gombos Kornél (Zentai Színtársulat), Szikora Róbert (a Népkör színitanodája), Léphaft Ágnes (Színes Szilánkok Diákszínpad) és Hajdú Tamás (Színes Szilánkok Diákszínpad). A Képes Ifjúság különdíjasai: Baráth Attila (a Népkör színitanodája), Tarapcsik Hajnalka (Zentai Színtársulat) és Kozma Rita (a Népkör színitanodája). A Tanyaszínház különdíját Mácsai Endre (Zentai Színtársulat) és Gombos Kornél (Zentai Színtársulat), a szabadkai Népszínház magyar társulatának különdíját Annus Szabolcs (Zentai Színtársulat), Miskei Edina (Zentai Színtársulat) és Dévai Zoltán (Színes Szilánkok Diákszínpad), az Újvidéki Színház különdíját Annus Szabolcs (Zentai Színtársulat), Pámer Csilla (Zentai Színtársulat) és Galambos Dóra (a Népkör színitanodája), míg az Újvidéki Színház ingyenes bérlet az évad valamennyi előadására a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium Sangrian Horda csoportja érdemelte ki.

A rendezvény társszervezői a zentai Thurzó Lajos Közművelődési Központ, a Középiskolások Művészeti Vetélkedőjének Szervezőbizottsága és a Képes Ifjúság című ifjúsági lap volt.

http://www.vmmi.org.yu/fotoalbum