A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Fiatal Néprajzkutatók és Kulturális Antropológia Szakos Hallgatók Konferenciája
2006. szeptember 08., 13:04
Szeptember 9-én, szombaton harmadik alkalommal rendezi meg a Kiss Lajos Néprajzi Társaság és a topolyai Városi Múzeum a fiatal kutatók találkozóját. A rendezvény az idén egynapos lesz, az előadások és programok összeállítói, Kocsis Zsuzsanna és Rind Melitta, mégis arra törekedtek, hogy a lefedett tudományterületet miné ...

Szeptember 9-én, szombaton harmadik alkalommal rendezi meg a Kiss Lajos Néprajzi Társaság és a topolyai Városi Múzeum a fiatal kutatók találkozóját. A rendezvény az idén egynapos lesz, az előadások és programok összeállítói, Kocsis Zsuzsanna és Rind Melitta, mégis arra törekedtek, hogy a lefedett tudományterületet minél több szempontból körüljárják. A tanácskozáson a szervezőbizottság tagjai, Papp Árpád és Raffai Judit elnökölnek.
A rendezvény fő célja, bemutatni az aktuális vajdasági kutatások eredményeit, és a magyarok lakta területen kutatásokat végző fiataloknak közös fórumot teremteni. A konferencián szó lesz a magyar néptánc és az érzelmi nevelés összefüggéséről Kiss Zsiga előadásában. Bede Ádám tanulmányában azzal foglalkozik, hogyan jelennek meg a Szentes környéki halmok a néphagyományban. Csípe Tímea révén megismerhetjük a Betyárvölgy környékének rejtőzködő csodáit.
A  konferencia kísérő programjai: a topolyai Sarlós Boldogasszony katolikus templom 100 éves évfordulója alkalmából rendezett képzőművészeti kiállítás megtekinthető a galériában, vasárnap pedig a topolyai Tájház udvarán előadják az örmény legendára épülő bábszínházas darabot, a Szauszuni Dávid lakomáját.