A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Szeli István nyolcvanöt éves
2006. szeptember 11., 13:08
Dr. Szeli István akadémikus legújabb könyve, a Tájkép- és portrévázlatok Zenta honlapjára születésnapjával azonos időben jelent meg. A kötetet múlt héten mutatták be Zentán, amelynek kapcsán a friss, csillogó szellemű és fiatalos gondolkodású tudós-írót a következő, az írótól szármázó idézettel köszöntötték:„Az emberne ...

Dr. Szeli István akadémikus legújabb könyve, a Tájkép- és portrévázlatok Zenta honlapjára születésnapjával azonos időben jelent meg. A kötetet múlt héten mutatták be Zentán, amelynek kapcsán a friss, csillogó szellemű és fiatalos gondolkodású tudós-írót a következő, az írótól szármázó idézettel köszöntötték:
„Az embernek ez az érdeklődése, vonzódása, sőt ragaszkodása önnön múltja, életének korábbi színtere, tájai és emberei iránt nemcsak hogy jelentős hatótényezője lelkivilágunknak, hanem – s ezt tapasztalataimmal alátámasztott meggyőződéssel mondhatom – megtartó és létfontosságú funkciót tölt be életünkben. Fiatal koromban ez a ragaszkodás vezetett haza engem is a második világháború frontjainak úttalan útjairól, s ez nyújt támaszt ma is.”

Forrás: Magyar Szó, LXIII. évf. (2006. szeptember 11.) 211. szám, 9. p.