A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Pályázatok szezonja
2011. május 25., 23:26 (1. szám)
Pályázatok szezonja
Kedves Olvasó!

Ön a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet (VMMI) hírlevelét olvassa. Nyári szabadsága előtt még mindenképpen érdemes átfutnia a tőlünk érkező információkat, hiszen június 10-én zárulnak a Bethlen Gábor Alap és a Szekeres László Alapítvány pályázatai. Június 10-ig várjuk a jelentkezéseket a MAdT-ra, a Vajdasági Magyar Amatőr és Diákszínjátszók Negyedik Táborába. Június első hétvégéjén a Vajdaság legnagyobb magyar népzenei és néptáncfesztiválja, a Durindó és Gyöngyösbokréta várja kedves közönségét a nyugat-bácskai Csonoplyára.

Pályázatok

A Bethlen Gábor Alap pályázata kisösszegű projektumokra, programokra és eszközbeszerzésre

Határidő: 2011. június 10.
Elnyerhető összeg: 60 000–600 000 Ft
Szekeres László Alapítvány, Bethlen Gábor Alap
A budapesti székhelyű Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. a szabadkai székhelyű Szekeres László Alapítvánnyal együttműködve pályázatot hirdet a Szerbiában élő magyar közösségek önazonossága megőrzésének, fejlődésének és megerősödésének, kulturális-közművelődési, anyanyelvi oktatási, helyi jellegű média, tudományos, művészeti, hitéleti és szakmai önszerveződési tevékenységgel foglalkozó szervezetek által 2011. május 23-tól 2012. február 29-éig lebonyolítandó kisösszegű projektumok, programok és eszközbeszerzés Bethlen Gábor Alapból származó támogatására. Több információ.

A Bethlen Gábor Alap „A magyar kultúráért és oktatásért” nyílt pályázati felhívása (2011. évi kiírás)

A Magyarország határain kívül élő magyarság szülőföldjén való boldogulásának, Magyarországgal való sokoldalú kapcsolatai ápolásának és fejlesztésének előmozdítása, magyar nemzeti azonosságtudatának megerősítése az oktatás és a kultúra támogatása jegyében. A felhívás a magyarság összetartozása jegyében értékteremtő, konkrét szellemi és/vagy tárgyi eredményt felmutatni tudó programok megvalósítására szeretne ösztönözni, e célokat tükröző igényes, minőségi pályázatok támogatásával.
[…]
6. A pályázat megvalósulásának időszaka:
A pályázatok megvalósítása (lebonyolítási időszaka, futamideje) kétféle ütemezés szerint történhet:
• Nyári programok esetében
Futamidő: 2011. május 20. – 2011. szeptember 30.
Benyújtási határidő: 2011. június 10.
Elszámolási határidő: 2011. október 31.
Kiosztható keretösszeg maximum 400 millió forint.

• Egyéb programok esetében
Futamidő: 2011. május 20. – 2012. március 31.
Benyújtási határidő: 2011. június 30.
Elszámolási határidő: 2012. április 30.
Kiosztható keretösszeg minimum 600 millió forint.
Több információ.

A Szekeres László Alapítvány pályázata kisösszegű projektumokra, programokra és eszközbeszerzésre


Határidő: 2011. június 10.
Elnyerhető összeg: 30 000–200 000 dinár
Több információ.

Tájékoztató napot tart a Bethlen Gábor Alap és a Szekeres László Alapítvány

A budapesti székhelyű Bethlen Gábor Alapkezelő Nonprofit Zrt. a szabadkai székhelyű Szekeres László Alapítvánnyal együttműködve tájékoztató napot tart a Bethlen Gábor Alap részéről közzétett pályázatok lebonyolítása során felmerülő gyakorlati kérdések (a pályázatok elkészítésével kapcsolatos tartalmi és minőségi szempontok, a nyertes pályázatok adminisztrálása, a folyósított támogatások elszámoltatása, stb.) ismertetése céljából. A tájékoztatót a BGA Zrt. pályázati igazgatója, pénzügyi munkatársa, valamint a vajdasági pályázók elszámolásaival megbízott munkatársa tartja.

Időpont: május 27., pénteken 13 óra.. Helyszín: Újvidék, a Magyar Szó székháza (Vojvoda Mišić u. 1.), IV. emeleti díszterem.

A részvételi szándékot május 26-án (csütörtök) 15 óráig lehet  és szükséges jelezni a résztvevők nevének, e-mail címének és mobiltelefon-számának megadásával lehetőleg e-mailben office@szla.org.rs címen, vagy esetleg a 024/554-450-es telefonszámon az SZLA irodájában.

Képzés/Tábor

Várjuk a jelentkezőket! MAdT – a Vajdasági Magyar Amatőr és Diákszínjátszók Negyedik Tábora

Július 10–17., Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, Thurzó Lajos Közművelődési Központ, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium, Zenta
Jelentkezési határidő: június 10.
Színjátszó csoport: alsó korhatár 15 év, felső korhatár 32 év. Rendezői csoport: alsó korhatár 18 év, felső korhatár nincs.
Szervező: Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség.
Több információ itt.

A Szabadidő-szervezők Egyesületének táborai: 12. Ügyesség- és készségfejlesztő Játéktábor, 8. Kamasztábor, 19. MIT-tábor. Helyszín: Pacsér. Több információ.

XIII. Kanizsamonostori Gyermek Néptánctábor. Szervező: Móra Ferenc Művelődési Egyesület, Csóka. Időpont: 2011.július 4–10. Több információ.

Rendezvény


A XXXV. Durindó és XLVIII. Gyöngyösbokréta
2011. június 3–5., Csonoplya
A részletes program itt található.

XVII. Kálmány Lajos Népmesemondó Verseny
2011. május 28. 10.00, Városi Könyvtár, Zenta
Több információ.

Még több rendezvény a Műsorkalauzban.

Minden, ami művészet, minden, ami művelődés – hírek és felhívások, kincsestár a vajdasági művelődési portálon – vmmi.org.
A hónap könyve: Kollár Árpád Nem Szarajevóban című verseskötetéről Mészáros Márton vall.
Médiafigyelő: Kárpát-medencei és szerbiai lapozó. Cikkek, videók.

Böngésszen a Vajdasági Magyar Digitális Adattárban!
Magyar tagozattal rendelkező oktatási intzémények az Intézménykeresőben.
A a VMMI digitalizálta a Forum Könyvkiadó Létünk (1971–) című társadalmi, tudományos és kulturális folyóiratának 40 évfolyamát, amely a Digitális Adattárban elérhető, letölthető.

Nyári előzetes
Utazni vágyó fesztiválozók figyelmébe ajánljuk a Művészetek Völgyét július 22. és 31. között, ahová a szervezők várják a kézművesek jelentkezését, illetve a jelentkezőket az Országos Fazekastalálkozóra.
Helyben maradó fesztiválozóknak ajánljuk a Dombos Festet! Június 30-án indul!

Várjuk programjaikat és a még nem regisztrált szervezetek adatlapjait! Csatlakozzon Ön is a vmmi.org oldalhoz, ahol művelődési és művészeti programokat, ismeretanyagot, adatbázisokat, segédanyagokat, a vajdasági katalógust és számos információt érhet el! Sőt ha segít nekünk saját rendezvényeiről, közösségéről is olvashat!

Fesztiválokban és programokban gazdag nyarat kívánunk!