A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
A lehető legjobb segítséget nyújtanák
2020. november 19., 11:02
Radivoj Debeljački, Szenttamás polgármestere és helyettese, Milica Zarić a Légy humánus humanitárius szervezet elnökével, Živorad Đurićtyal a minap meglátogattak egy nehéz szociális helyzetben élő családot. A látogatás fő célja az volt, hogy első kézből értesüljenek arról, milyen módon tudnak hatékonyan segíteni a családon. A látogatást követően Szenttamás polgármestere elmondta, egy széles körű akció kezdetéről van szó, amelynek során az előttünk álló napokban még tizennégy hasonló helyzetben élő családhoz látogatnak el, hogy számukra konkrét anyagi támogatást dolgozzanak ki. − A fő cél az, hogy elbeszélgessünk azokkal a családokkal, amelyek támogatásra szorulnak. Az önkormányzat már gondoskodik az igényeikről, a közvetlen találkozások alkalmával pedig azt szeretnénk megtudni, hogyan lehetne egy olyan kiegészítő támogatástípust létrehozni azoknál a családoknál, amelyeknél az alapvető szociális segély nem biztos, hogy elég. Ez különösen észrevehető ott, ahol a családban különleges bánásmódot igénylő gyermekek élnek, akiknek külön feltételeket szükséges biztosítani a zavartalan működéshez, az óvodába, iskolába és más intézményekbe való eljutáshoz. Živorad Đurićtyal, ismertebb nevén Žića Maradonával egy ilyen családhoz látogattunk, ahol a humánus cselekedeteiről ismert polgártársunk felajánlotta, hogy vesz egy kerekes székes kocsit a család legkisebb, fogyatékkal élő tagjának – mondta a látogatást követően Radivoj Debeljački.

Szenttamás polgármestere kiemelte, az önkormányzat ajtaja mindig nyitva áll a további támogatásra szoruló emberek előtt, és folytatják a már szilárdan megalapozott társadalmi támogatást. − A szociális védelem szokásos formái gyakran nem fedik az állampolgárok speciális igényeit, ezért fontos, hogy folyamatosan a terepen legyünk, és meghallgassuk ezen polgártársaink kívánságait, annak érdekében, hogy a lehető legjobban segítsünk nekik. A Szociális Központtal közösen meghatározzuk a prioritásokat és azon családokat, akiket Žića Maradona, valamint több humánus polgártársunk és szervezet külön támogatásban részesít. Fontos, hogy működik ez a kapcsolat az önkormányzat és a segítőkész emberek között, de még fontosabb, hogy ezeket a támogatásokat jól, és a megfelelő helyekre irányítsuk. Jelenleg 14 családot keresünk fel, de a listát igyekszünk bővíteni, hogy minél több rászorulón segíthessünk – magyarázta a polgármester.

Živorad Đurić számára az ilyen és ehhez hasonló akciók nem ismeretlenek, hiszen már több alkalommal segített a rászorulókon, nemcsak Szenttamáson, hanem az egész országban. − A tett mindig a legjobb bizonyíték. Nem vagyok szenttamási, de nagyon megszerettem ezt a kisvárost. A fiatal önkormányzati vezetőkkel együttműködve, és az információcserének köszönhetően jöttünk ma ide. A beteg kisfiú számára kerekes székes kocsit biztosítok, hogy legalább egy kicsit könnyítsünk az életén. A Légy humánus szervezet és Szenttamás község közös akcióját az jellemzi, hogy válaszolni fog az összes Szenttamáson élő, különböző nemzeti közösségben élő családok igényeire, és ezeket egyformán kezeli. Mindent tiszteletben tartunk. Minden népet, vallást, szokást, és ettől nem állok el. Számunkra minden gyermek egyforma – mondta Žića Maradona. – Paraczky László 

(Magyar Szó, 2020. november 18.)