A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Hangulatos Aranykor
VMMI krónika
2018. szeptember 28.
A szabadkai Vasutas-telep helyi közösség épületében csütörtökön este művelődési műsort rendeztek Hangulatos Aranykor címmel, amelynek apropóját az idősek világnapja és a zenei világnap adta, amelyekre egyformán október elsején kerül sor. A rendezvényen részt vett a november negyedikei nemzeti tanácsi választásokon egyes számmal induló Magyar Összefogás jelöltlista két jelöltje, Sutus Áron közművelődési szakember, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke és Boja András, aki többek között a nehéz sorsú gyermekek megsegítése céljából létrejött Poverello Alapítvány munkatársa. A rendezvény elején a jelöltek köszöntötték az egybegyűlteket, és beszédükben mindketten kiemelték a Magyar Nemzeti Tanács elmúlt időszakban elért eredményeit, illetve felhívták a figyelmet az összefogás és a szavazás fontosságára. – Minden egyes településen, helyi közösségben, ahol magyar közösségek élnek és tevékenykednek, a Magyar Nemzeti Tanács a saját eszközrendszerén keresztül segíti a folyamatokat, legyen szó oktatásról, kultúráról, anyanyelvhasználatról, tájékoztatásról. Célunk, hogy ez az elkövetkező négy évben is folytatódjon, megerősített eszközrendszerrel és hasonló támogatásokkal – fogalmazott Sutus.
A jelölt az eddig elért eredmények közül kiemelte, hogy Szabadkán közösségi terek újultak meg, hogy Magyarország kormányával együttműködve létrejöhetett egy népművészetet támogató program, hogy a beiskolázási program keretén belül magyar osztályok nyílhatnak, és hogy az iskolaépületek is megújulhattak. – Mindez nem csupán a Magyar Nemzeti Tanácsnak köszönhető, hanem a Vajdasági Magyar Szövetség tartományi és köztársasági tisztségviselői révén tud egy közös rendszerben együttműködni – mondta Sutus Áron.
Boja András annak fontosságára hívta fel a figyelmet, hogy felkarolják azokat a gyerekeket, fiatalokat, akiknek tehetségük, tudásuk van, és ezeket a képességeket hasznosítani is akarják. – A mi parlamentünknek, a Magyar Nemzeti Tanácsnak kell biztosítania azokat a lehetőségeket, amelyek szükségesek a tehetségek kibontakozásához. Számomra öröm, hogy ilyen lehetőségek vannak, adottak, és vannak olyanok, akik élni tudnak ezekkel a lehetőségekkel. A legfontosabb, hogy a gyerekeknek, akik eddig nem tudtak kellően kibontakozni, feltérképezzük a lehetőségeket – mondta Boja. A bevezetőt követően került sor a művelődési műsorra, amelyben a szabadkai Talentum Tehetséggondozó Központ néptánccsoportja, a Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület Cserebogarak citeraegyüttese, valamint a palicsi Palics Magyar Művelődési Egyesület irodalmi szakosztályának tagjai, Pesti Emese és Bognár Emese vett részt. (B.em) (Magyar Szó, 2018. szeptember 28.)