A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Délvidéki népdalkörvezetők képzése
VMMI krónika
2014. augusztus 1.
Zentagunarason megtartottuk a XXXVIII. Durindón részt vett csoportok szakmai értékelését augusztus 1-én. A képzésen 19 művelődési egyesület népdalcsoportjának képviselője volt jelen, akik a Durindón készített felvételt visszahallgatva kaptak hasznos tanácsokat a további munkájukhoz.
Csizmadia Anna népdalénekes, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója, Németh István, a MTA BTK Zenetudományi Intézetének munkatársa, és Rontó Márta népdalkörvezető, népzenepedagógus véleményezte a csoportokat. A tanácsadók a Durindón elhangzott népdalcsokrok elemzésén kívül nagy hangsúlyt fektettek általános csoportvezetői problémák, az együtt éneklés és egymásra figyelés kérdéseire is. Első alkalommal lett megtartva ilyen formában a Vajdaság legrangosabb népzenei szemléjének szakmai fóruma, és a nagy érdeklődésre való tekintettel igen helyénvaló kezdeményezés.
A szervezők összesen öt alkalmat láttak elő, amivel a Durindón fellépett csoportok szakmai tanácsokat kapnak, a településükhöz közeli régióban.