A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
VII. Ricsaj Népművészeti Találkozó
Kiemelt esemény
2010. november 27. 13:00, Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör épülete, Óbecse
VII. Ricsaj Népművészeti Találkozó
A népművészet, a néptánc és a népzene egynapos forgataga. Részletes program:
13 óra: játszóház
13 óra: 24. óra – Betlehemes gyűjtések
15 óra: népdaloktatás
16 óra: kézműves műhelyek
17 óra: néptáncoktatás

Műsor:
14 óra: Benn is kinn is – gyermekek tánca
16 óra: Bodor Anikó emlékkoncert (népzenei műsor)
19 óra: Leányvásár – Esti gálaműsor
21 óra: Táncház

Folyamatos programok: kirakodóvásár, kézimunka kiállítás, festmény kiállítás, Mesterségem címere–sarok, Legyél néptáncos öt percre–sarok.

A Ricsaj Népművészeti Találkozó 2010. novemberében, hetedszer kerül megrendezésre az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben. A fesztivál művelődésre, hasznos és kellemes időtöltésre ad lehetőséget, célja pedig a magyar népművészet bemutatása, ismertetése, valamint a hagyományok őrzése, a népművészeti hagyományok éltetése. Ezen felül ez egy új alkalom a szereplésre, ismerkedésre, tanulásra a tartományban tevékenykedő gyermek és felnőtt-csoportok részére is. Az egész napos fesztivál során a látogatók betekintést nyerhetnek őseink hagyományaiba, életmódjába, ismerkedhetnek kultúránkkal és szórakozhatnak a magyar népművészet világa adta zenével, táncokkal. A látogatók számára egész napos kirakodóvásárt szervezünk, ahol vajdasági kézművesek termékei közül válogathatnak. Az érdeklődő gyermekek játszóházban szórakozhatnak, a fiatalok és felnőttek a táncházakban különböző tájegységek táncaiból kapnak ízelítőt, de kézműves mesterségeket is tanulhatnak.

A rendezvény támogatói: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Nemzetpolitikai Államtitkárság (Magyarország), Nemzeti Kulturális Alap, Óbecse község, Szülőföld Alap, Szekeres László Alapítvány, Magyar Nemzeti Tanács. Szponzorok: Viva – Óbecse, Lux Color Printing, Letti Pékésg.