A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
XXI. Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozó
2017. október 11., 08:43
A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szakmai támogatásával és a Feketics Művelődési Egyesület közreműködésével 2017. december 2–3-án Bácsfeketehegyen megszervezi a XXI. Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozót.
XXI. Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozó A versenyre 9 év fölötti magyar nyelvű amatőr versmondók jelentkjezését várják a Kárpát-medence területéről gyermek-, ifjúsági-, felnőtt- és szépkorú kategóriában.
A jelentkezőknek készülniük kell két művel az egyetemes magyar irodalomból, valamint egy verssel vagy prózával a határon túli (vajdasági, erdélyi, kárpátaljai, felvidéki, muravidéki, tengerentúli) magyar irodalomból.
A nagy érdeklődésre való tekintettel idén is várnak 6–8 éveseket a rendezvényre. Ők versenyen kívül mondhatják el szabadon választott szövegüket, amelyet a szakbizottság véleményez, de nem rangsorol.
A résztvevőket 2017. december 2-án délelőtt 9 és 10 óra között várják a bácsfeketehegyi kultúrotthonba (JNA 24.). A verseny hagyományosan elődöntővel kezdődik szombaton 10 órakor és a vasárnapi döntővel zárul.
A nevezési díj 500,00 dinár. Egy kísérőnek ingyenes a részvétel, további kísérőket önköltséges alapon tudnak fogadni, amennyiben előre jelzik részvételi szándékukat.
Érdeklődni Barta Júliánál a 024/738-003-as telefonszámon lehet hétköznapokon 19–21 óráig, vagy Hajvert Ákosnál a +381/69-30-50-966-os mobilszámon. Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével lehet a vmve.versmondo@gmail.com e-mail címen.
A jelentkezési lap letölthető a mellékletből, vagy igényelhető a feltüntetett email címen.
Jelentkezési határidő: 2017. november 25.

A találkozó a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt kulturális rendezvénye.
Támogatók: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Kishegyes Község

Ünnepeljük együtt a verset!

Mellékletek:
jelentkezesi_lap_dudas.doc   (648 kB)   FileType