A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
MAdT 2019. felhívás – a Vajdasági Magyar Amatőr és Diákszínjátszók Tizenkettedik Tábora
2019. április 30., 11:00
Színjátszást, rendezést, mozgásművészetet kedvelő, közös alkotásra és kísérletezésre nyitott fiatalokat várunk idén nyáron is Zentára, a Vajdasági Magyar Amatőr és Diákszínjátszók Tizenkettedik Táborába, a MAdT-ba, amely 2019. július 7–14-ig tart. A tábor elsősorban azoknak a fiataloknak kínál (15 éves kortól) tartalmas feltöltődést, akik a Vajdaság különböző pontjain működő színjátszó társulatoknak már tagjai, vagy – ha még nem azok – szívesen kapcsolódnának be egy-egy csoport munkájába.
MAdT 2019. felhívás – a Vajdasági Magyar Amatőr és Diákszínjátszók Tizenkettedik Tábora Képzettség, előtudás nem szükséges, csak jókedv, és a szerepbe lépés varázsára való nyitottság. Ha szívesen próbálod ki magad más bőrébe bújva, ha szeretsz játszani, ha vonz a színpadra lépés lehetősége, itt a helyed!

A tábor amatőr rendezőknek is szól. Gyakorlottaknak éppúgy, mint kezdőknek – felső korhatár nélkül!

A MAdT tábor a színházról, az alkotás szabadságáról és a kitartó munkáról szól. Olyan szakemberek lesznek az oktatók, akiktől érdemes színházat tanulni.
Ebben az évben öt szakcsoportba lehet jelentkezni:

1. SZÍNJÁTSZÓ CSOPORT – a drámai szerepek, a színjáték szerelmeseinek. Jelentkezni 15 éves kortól lehet.
2. MOZGÁSSZÍNHÁZI CSOPORT – azoknak a fiataloknak, akiket a testtel, mozgással való kifejezésformák érdekelnek inkább. 16 év fölötti fiatalokat várunk.
3. ALKALMAZOTT JÁTÉK ÉS DRÁMA CSOPORT (új csoport!) – dráma- és színházpedagógiai műhelymunka saját élményű játéktanulással. Az alsó korhatár 18 év.
4. RENDEZŐI CSOPORT – azoknak a fiataloknak, középkorúaknak és időseknek, akik rendeztek már amatőr előadást, és úgy érzik, szívesen tanulnának a szakmáról annak érdekében, hogy a legközelebbi előadás készítése során szembejövő akadályokat könnyedebben ugorhassák át; és azoknak, akik még csak kacérkodnak a gondolattal, hogy ezen a területen is kipróbálják magukat. 18 évestől idősebb jelentkezőket fogadunk.
5. A RENDEZŐI CSOPORT SZÍNÉSZEI térítésmentesen vehetnek részt a táborban! Gyakorlott játszókat várunk, akik szívesen állnak a rendezők rendelkezésére, akik vállalják, hogy az egy hét alatt úgy játszanak, ahogy a rendezőtanoncok kérik. A létszám előre meghatározott. Alsó korhatár: 18 év.

Jelentkezési határidő (meghosszabbítva): 2019. június 16., vasárnap

Online jelentkezési lap.

Oktatóink 2019-ben

Színjátszó csoportok:
• BALÁZS ÁRON – színművész, az Újvidéki Művészeti Akadémia tanára
• FAZAKAS MISI – rendező (HU)
• SARDAR TAGIROVSKY – rendező, színész, fordító (HU)

Mozgásszínházi csoport:
• MOLNÁR G. NÓRA – fizikai-rendező, koreográfus

Rendezői csoport:
• PERÉNYI BALÁZS – drámapedagógus, kritikus, szakíró (HU)

Alkalmazott játék és dráma csoport:
• KOMÁROMI SÁNDOR – rendező, drámatanár (HU)

Beszédtanár:
• HERNÁDI KRISZTA – logopédus, beszédtanár (HU)

Dramaturg:
• OLÁH TAMÁS – teatrológus

A tábor költségeihez való hozzájárulás díja 7000 dinár, melyet a következőképpen lehet befizetni:
  • Utalással három részletben (a befizetőlap mintáit lásd alább), az első részlet befizetési határideje május 15., a másodiké július 14., a harmadiké július 4.
  • A teljes összeg készpénzben is befizethető a tábor első napján.
A tábor ideje alatt a résztvevők a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégiumban teljes ellátást (napi három étkezést és szállást) kapnak.

A rendezői csoport színjátszói számára ingyenes a részvétel!


Bővebb információk e-mailen, vagy telefonon is kérhetők:
Varga Tamásnál a +381 62 566 213, tamas@vmmi.org, vagy
Sutus Áronnál +381 69 551 8 222, szinjatszas@vmmsz.org.

A tábor a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt jelentőségű rendezvénye.

Partnereink a tehetséggondozásban: Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium; Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ (Zenta); Zentai Magyar Kamaraszínház (Zenta). 

Támogatók:
Bethlen Gábor Alap, Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, Nemzeti Kulturális Alap, Magyar Nemzeti Tanács, Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság, Szabadka Város Önkormányzata, Szerb Köztársaság Művelődési és Tájékoztatási Minisztériuma.

A szervezők:
Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség
Vajdasági Magyar Művelődési Intézet

Mellékletek: