A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Csizmadia Anna Junior Prima Díjas
2014. szeptember 29., 13:15
Szeptember 26-án, pénteken adták át a Junior Prima Díjat tíz tehetséges 30 év alatti művésznek népművészet és közművelődés kategóriában Budapesten.
Csizmadia Anna Junior Prima Díjas
Az elismerést Csernók Klára népzenész, népművész, Csizmadia Anna népdalénekes, Gajdocs Krisztán bőrműves, Gera Anita koreográfus, táncos, Kiss Balázs Péter néptáncos, Kiss Balbinat Ádám hegedűművész, ifjabb Rádi László fafaragó, ifjabb Sárközi Lajos hegedűművész, Szabó Erzsébet kézműves és Tókos Attila néptáncos vehette át.

A díjakat Magyari Tamás, az il Bacio di Stile luxusáruház társtulajdonosa, Molnár Mónika ügyvezető és Mága Zoltán hegedűművész, zsűritag adta át.

Mintegy 150 jelölt közül szakmai zsűri választotta ki azt a tíz tehetséges fiatalt, akik az elismerésben részesültek. A díjazottak Szmrecsányin Boldizsár, az "Égre törő íjász" szobrát és kétmillió forintos csekkeket vehettek át ünnepélyes keretek között.

Nemes Tamás, a zsűri tagja a díjátadón elmondta: idén szakítottak a hagyománnyal, és több volt Junior Prima Díjast kértek fel zsűrizésre, "hiszen ők jobban ismerik a fiatal feltörekvő tehetségeket." Hangsúlyozta, hogy nagyon sok jó jelölés érkezett, különösen táncosokat és zenészeket jelöltek a díjra.

A Docler cégcsoport immár negyedik alkalommal gondozza a Junior Prima Díj népművészet és közművelődés kategóriáját, az idei díjátadóval együtt összesen 40 fiatal tehetség munkáját ismerték el. Az il Bacio di Stile 2014-től a Junior Prima Díjak egyik főtámogatójává lépett elő.

Forrás: MTI