A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Véget ért a VIII. MAdT
2015. július 20., 11:11
Sajátos hangvételű, ám igen színvonalas produkciókkal zárult vasárnap Zentán, a helyi Művelődési Házban a VIII. MAdT, azaz a Vajdasági Magyar Amatőr és Diákszínjátszók Tábora, amelynek gálaműsorán a résztvevők a nagyközönségnek is ízelítőt adtak mindabból, amivel az elmúlt egy hét során foglalkoztak.
Véget ért a VIII. MAdT A gálaműsor kezdetén a szervezők nevében Hajvert Lódi Andrea, Raffai Ágnes és Varga Tamás köszöntötték az egybegyűlteket, majd előbb a legfiatalabbakat tömörítő színjátszó csoport tagjai mutatták be produkciójukat, akik Hajós Zsuzsa színész-drámatanár irányításával dolgoztak, ezt követően pedig a rendezői csoport tagjai léptek színpadra, akik Táborosi Margaréta rendező-koreográfus vezetésével álmodták színpadra Borbély Szilárd Nincstelenek című művének néhány jelenetét. A szünetet követően előbb a mozgásszínházi csoport tagjai mutattak be részleteket azokból az etűdökből, amelyeket Kiss Anikó néptáncoktató és rendező-koreográfus irányításával alkottak meg, ezután a nagyobb színjátszókból álló csoport tagjai következtek, akik Tóth Zoltán drámatanár vezetésével dolgoztak a tábor ideje alatt, végül pedig a tábor résztvevői együtt léptek színpadra, és ízelítőt adtak azokból a gyakorlatokból, amelyekkel a Hernádi Krisztina beszédtanár által tartott beszédórákon foglalkoztak.

– A gálán minden csoport bemutatta egy szeletét annak a munkának, amivel az elmúlt egy hét során foglalkozott. Kész szöveggel mindössze egy csoport, a rendezői csoport dolgozott, amelynek tagjai Borbély Szilárd Nincstelenek című művével foglalkoztak. A színjátszó csoportok tagjai improvizációkból készítettek jelenetsorokat, saját életük problémáit, illetve a minket körülvevő társadalmi kérdéseket jelenítve meg a színpadon, a mozgásszínházi csoport tagjai pedig sajátos formában, a testükkel próbálták meg kifejezni azt, hogy milyen elképzeléseik vannak a világ dolgairól – magyarázta lapunknak nyilatkozva Hajvert Lódi Andrea, a tábor szakmai vezetője, aki a szervezők nevében rendkívül sikeresnek értékelte az idei, sorrendben nyolcadik MAdT-ot, amelyben mindvégig kiváló hangulatú és rendkívül magas színvonalú munka folyt.

A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség által életre hívott tábornak idén összesen negyvenkét résztvevője volt, akik Vajdaság tizenhat településéről, valamint Belgiumból, Magyarországról és Szlovéniából érkeztek Zentára.

M.E.

A képen Tóth Zoltán csoportjának tagjai láthatók a gálaműsoron.
(Fotó: Kiss Anita)