A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Kihirdették a XV. Vajdasági Magyar Drámaíró Verseny és az Újvidéki Színház közönségszavazásának eredményeit
2016. január 22., 11:00
A XV. Vajdasági Magyar Drámaíró Verseny 2016. január 20-án reggel 9 órakor kezdődött az Újvidéki Színházban, amikor a három drámaíró kihúzta a kalapból a Magyar Szóból kiválasztott címet: Ébredés Wroclawban. A felkért szerzőknek, Bozsik Péternek, Gobby Fehér Gyulának és Ladik Katalinnak egy nap állt rendelkezésre a drámák megírására. Aznap este 7-kor kisorsolták, hogy a három országból felkért három rendező, Sorin Militaru, Rale Milenković és Gemza Péter melyik szöveget fogja színpadra állítani az elkövetkező 24 órában – egy-egy társulattal, melyeknek tagjait a az Újvidéki Színház, a szabadkai Népszínház Magyar Társulata, a Zentai Magyar Kamaraszínház, a szabadkai Gyermekszínház művészei, valamint az Újvidéki Művészeti Akadémia növendékei képezték vegyesen, sorsolás útján.
Kihirdették a XV. Vajdasági Magyar Drámaíró Verseny és az Újvidéki Színház közönségszavazásának eredményeit
2016. január 21-én Sorin Militaru Gobby Fehér Gyula drámáját tette színpadra, Rale Milenković a Ladik Katalin által írtat, míg Gemza Péter rendező Bozsik Péter művét. Este 7 órai kezdettel a közönség megtekinthette a drámákat, a Tömöry Péter, Miklós Melánia, Kiss Csaba összetételű zsűri pedig véleményezte és díjazta a munkákat. Egyhangúlag hozták meg döntésüket, miszerint:

Drámaírók:
I.: Ladik Katalin
II.: Bozsik Péter
III.: Gobby Fehér Gyula

Rendezők:
I.: Sorin Militaru
II.: Radoslav Milenković
III.: Gemza Péter

Egyenrangú színészdíjak: Banka Lívia, Elor Emina, Kőrösi István, Pongó Gábor.

A Drámaíró Verseny eredményhirdetése után, az Újvidéki Színház negyvenkettedik születésnapja alkalmából sor került a Színház 2014/15-ös évada közönségszavazatainak ismertetésére, és az évad legjobb színészei átvehették díjaikat.

A legjobb női főszereplő a közönség szavazatai alapján: Banka Lívia
A legjobb férfi főszereplő: Mészáros Árpád
A legjobb női mellékszereplő: Crnkovity Gabriella
A legjobb férfi mellékszereplő: Magyar Attila

A tavalyi évad legérdekesebb bakijáért járó Puskás Zoltán köldökpirszing-díj tulajdonosa Giricz Attila. A legjobb háttérmunkásnak járó Kulissza-díj idei tulajdonosa Lovas Csilla ügyelő.

A kétnapos rendezvény a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával valósult meg.

Fotó: Dávid Csilla, Magyar Szó