A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
West Etnology Fest Belgrádban
2018. július 06., 09:09
A Szerb Köztársaság nemzeti kisebbségeinek népviseleteiből és kosztümjeiből tartottak exkluzív divatbemutatót Belgrádban, a Néprajzi Múzeumban.
West Etnology Fest Belgrádban
A háromnapos (2018. július 4–6.) West Etnology Fest ünnepélyes megnyitóján Varga Tamás, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet közművelődési referense, valamint a hertelendyfalvi Lőcsei Valéria és a kupuszinai Limburger Georgina is részt vett – vajdasági magyar viselettel gazdagították a bemutatót.
A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet Szerbia népeinek és nemzetiségeinek immateriális kulturális örökségének értékére, és hogy olyan kortárs művészeket mutasson be, akik a hagyományokra támaszkodva új értékeket teremtenek. A West Etnology Fest további célja, hogy bemutassa a világnak a kultúránk gazdagságát, és hogy más kultúrák értékeit is megismertesse – nyilatkozta Goga Grubješić, а fesztivál ötletgazdája.
Az ünnepélyes megnyitón jelen volt továbbá Vladimir Dekić, a kiszácsi Kolo Együttes igazgatója, Pavel Surov, a Kulturális Központ igazgatója és Milinka Hrćan, tartományi segédtitkár.

A teljes szerb nyelvű cikket itt olvashatják:
https://www.turistickisvet.com/vesti/razno/raskosan-pocetak-west-etnology-festa.html