A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Felhívások a Szent Mihály-napi Táncháztalálkozóra és Sokadalomra
2018. szeptember 20., 19:43
Szent Mihály napján, 2018. szeptember 29-én, Zentán hetedhét Vajdaságra szóló táncházat hirdetünk gyermeknek játékkal, ifjúnak mulatsággal, érettebb korúnak vigassággal.
Felhívások a Szent Mihály-napi Táncháztalálkozóra és Sokadalomra
Szeptembert a nép Szent Mihály havának nevezi, amely őszelő, a szabadban töltött idő utolsó szakasza, a kisfarsang kezdete. Ez alkalommal a zentai Sportcsarnokban és a Népkertben mulatságot tartunk.
Ízelítő a programból:
– vajdasági és kárpát-medencei fellépők: Bognár Szilvia Titoktok gyermekkoncertje, az Égvilág A medve nem játék c. interaktív gyermekműsora, Heveder zenekar koncertje,
– gálaműsor, ahol többek között fellép Sőregi Anna és Komáromi Kristóf, a Fitos Dezső Társulat, a mérai Kalotaszeg Legénytársulat stb.,
– CD-bemutatók és népzenei koncertek,
– a kárpát-medencei tájegységek táncai,
– Helyi értékek kisfarsangja,
– Hencidától Bonchidáig vetélkedő iskolásoknak,
– mesemondás,
– a vajdasági népzenészek és néptáncosok ígéretes fiatal generációjának bemutatkozása,
– kézműves kirakodóvásár és kézműveskedés,
– táncház és reggelig tartó mulatozás a Folkkocsmában.
Felhívás
Népi kézműves vásár a Szent Mihály-napi Táncháztalálkozón és Sokadalmon

Várjuk a népi iparművészek, kézművesek jelentkezését! Kizárólag igényes, a népi kézművesség hagyományait követő, saját terméket árusító alkotók jelentkezését fogadjuk. Többek között a következő szakágak művelőit várjuk: gyöngyfűzés, bőrművesség, hímzés, szövés, nemezkészítés, kosárfonás, fazekasság, fafaragás, gyékény-, szalma- és csuhétárgyak készítése, mézeskalácskészítés, stb. Szívesen várjuk azon kézművesek jelentkezését is, akik a vásáron nyitott műhellyel tudnak részt venni – a termék helyszínen történő előállítása és a munkafolyamat ismertetése az érdeklődőkkel. Aki vállal mesterségbemutatót egyaránt árusíthat és kiállíthat is. A kirakodóvásár beltéren lesz. Amit a helyszínen biztosítunk (amennyiben a jelentkező igényli és nem kívánja sajátját használni): asztalt, ülő alkalmatosságot. A sportcsarnokon belül áramforrás biztosított. Akinek szüksége van rá, hozzon magával hosszabbítót. Bármilyen más igényt a jelentkezéskor kérünk jelezni.
Jelentkezni ezen google-űrlap (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfQQgyJg40gyVXKPIHQOttbHGW-I6p9g5uKi_Fc88TFTCe6vg/viewform) kitöltésével lehet.
Határidő: szeptember 21. További információ Nádi Karolinánál a +38163563115-ös számon, vagy a tanchaz.sokadalom@vmmi.org elektronikus címen kérhető.

Felhívás
Önkénteskedés a Szent Mihály-napi Táncháztalálkozón és Sokadalmon


Olyan önkéntesek jelentkezését is várják a szervezők, akik örömmel egészítik ki a szervező csapat munkáját. Előnyt jelent (de nem feltétel) a néptáncban, népzenében, hagyományőrzésben való jártasság.
Jelentkezni szeptember 21-ig lehet az alábbi google-űrlap (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc2FyLpLGwLSAqRpvMGKqXP3b25NJYT2pVoCcm_EiPrTFfVKw/viewform) kitöltésével.
Bővebb információ a +381695652800-as telefonszámon vagy a viragkiss.anita@vmmi.org villámpostacímen Virág Kiss Anitánál.

Felhívás
Helyi értékek kisfarsangja a Szent Mihály-napi Táncháztalálkozón és Sokadalmon


A helyszínen Helyi értékek kisfarsangja címmel bemutatkozási lehetőséget kínálunk az egyesületeknek és a települési értéktáraknak. A szervezők helyszínen standot biztosítanak, amelyeket helyi jellegzetességekkel (kézimunka, gasztronómiai sajátosságok, házi jókedv és más helyi értékek) saját ízlésük szerint berendezhetnek. A legotthonosabb és leleményesebb kiállításokat díjazzuk. Zsűrizéskor lehetőség lesz egy maximum 5 perces bemutatóra (ének, tánc, mese és így tovább), kóstoltatóra.
Jelentkezni ezen google-űrlap (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf3m4zvHiXpgp1WMK5khlYxgU3PhP3gwUjYXNor8bIDBpmO1A/viewform) kitöltésével lehet.
Határidő: szeptember 21. További információ Vázsonyi Csillától kapható a +381 24 816 790-es telefonszámon vagy a csilla@vmmi.org e-mail címen.

Felhívás
Hencidától Bonchidáig vetélkedő a Szent Mihály-napi Táncháztalálkozón és Sokadalmon


A Hencidától Bonchidáig vetélkedőre 6 fős csoportok jelentkezését várjuk, a korhatár 10–16 év. Egy egyesületből/településről több csapat is nevezhet. A vetélkedőn az ügyesség, a néprajzi és néptáncos alapismeretek, a találékonyság kerül megmérettetésre. A legjobbak értékes nyereményekben részesülnek.
Jelentkezni szeptember 21-ig lehet az alábbi google-űrlap (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfcFSJLiNNKKAyqOmCs3wdvRMULhvxvu8U0RZHWBv3RXxgZdw/viewform) kitöltésével.
További információ Vázsonyi Csillától kapható a +381 24 816 790-es telefonszámon vagy a csilla@vmmi.org e-mail címen.

Várjuk az egyesületek, a néptánccsoportok, a helyi értéktárak, valamint az érdeklődők jelentkezését a mellékelt jelentkezési lapok kitöltésével.

A rendezvény szervezőbizottsága
Háttérintézmény a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet
Szakmai partner a Hagyományok Háza Hálózat – Vajdaság