A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Gyermekek a könyvtárban II. – továbbképzés könyvtárosoknak
2018. március 27., 14:56
Sokszor tapasztaljuk, hogy a könyvolvasás a felnövekvő nemzedékek életében egyre inkább háttérbe szorul. Sok múlik rajtunk – könyvtárosokon – mert sok mindent tehetünk azért, hogy gyermekeink is átélhessék az olvasás szépségét, és könyvtáraink olvasóivá váljanak. A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a budapesti Könyvtári Intézet 2018. március 27-én megszervezi a 2017 őszén megtartott képzés folytatását.
Gyermekek a könyvtárban II. – továbbképzés könyvtárosoknak A képzés folyamán megismerkedünk a 2017-ben elvégzett reprezentatív felmérés eredményeivel, mely a 3–17 éves korosztályt is érintette, olvasási és könyvtárhasználati szokásait vizsgálta. Közösen elemezzük azokat az adatokat, amelyek mutatják: hogyan változott a különböző korosztályok olvasói ízlése, olvasási szokásai, könyvtári jelenléte. Ehhez kapcsolódva súlypontosan érintjük a gyermekkönyvtárosok szerepét, feladatait ebben a megváltozott helyzetben. Választ keresünk arra: hogyan járulhatunk hozzá ahhoz, hogy a gyermekek megszeressék az olvasást, mindezt milyen színvonalas kortárs gyermekirodalmi művekkel érjük el.

A továbbképzés továbbra is a komplexitásra épül.
- Az elmélet mellett folytatjuk a nagy érdeklődésre számító élménypedagógiai játékok tanulását, és azt: hogyan lehet mindezt beilleszteni egy-egy gyermekkönyvtári foglalkozásba.
- Módszertani kínálatként interaktív vetélkedőjátékok, irodalmi játékok /vers és történetírás/ színesítik a programot, melyet ki is próbálunk a helyszínen.
- Semmiből valamit? – ötletek kis költségigényű foglalkozásokra témánkban most olvasmányélmények feldolgozásához hívjuk segítségül a közösen elkészített tárgyakat.

Jelentkezési létszám: max. 16-18 fő

Oktató: Budavári Klára gyermekkönyvtáros, tanácsos, a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Gyermekkönyvtáros Szekciójának alelnöke

A továbbképzés helye és időpontja: 24400 Zenta, Posta u. 18., Alkotóház, 2018. március 27., kedd, 09.00–16.10.

Jelentkezési létszám: max. 16-18 fő.

A képzés ingyenes.

A jelentkezéseket 2018. március 19-ig várjuk a csilla@vmmi.org e-mail címre.

A képzés az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával a Könyvtári Intézet szervezésében valósul meg.