A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Felhívás a XII. Gyermekszínjátszó Műhelytalálkozón való részvételre
2019. március 13., 11:34
A Vajdasági Magyar Drámapedagógiai Társaság a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség szakmai együttműködésével idén is megszervezi a Gyermekszínjátszó Műhelytalálkozót Bácsfeketehegyen. 2019. május 10-én és 11-én (pénteken és szombaton) várjuk a csoportokat. A rendezvényen a hagyományokhoz híven sor kerül az előadások bemutatására, azok szakmai értékelésére, és közös játékra is.
A Találkozó a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó vajdasági selejtezője is egyben.

Felhívás a XII. Gyermekszínjátszó Műhelytalálkozón való részvételre
Hogy kik jelentkezhetnek?
Olyan általános iskolás korosztályú gyermekszínjátszó csoportok, akik egyesületekben vagy iskolákban működnek, magyar nyelven. Műfaji és tematikai megkötés továbbra sincs, a szereplőszám és az előadás hossza is csak Önökön múlik. A rendezvény célja továbbra sem a versengés. Habár a Találkozó a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó vajdasági selejtezője is egyben, nem a versenyzésen van a fő hangsúly. A cél az, hogy a fellépő csoportok megnézzék egymás munkáját, a közös foglalkozások alkalmával megismerkedhessenek, együtt alkossanak, játsszanak. A felkészítők pedig idén is szakmai beszélgetésen vehetnek részt, ahol szakemberek elemzik a látott produkciókat, elősegítve ezzel a szakmai fejlődésüket, de itt van lehetőség az eszmecserére és az egymástól látottakból való tanulásra is. Újdonság viszont, hogy idéntől a vajdasági csoportok is kérhetnek minősítést – ezt a jelentkezési lapon kérjük megjelölni.

A szakmai bizottság vajdasági tagja idén:
Béres Márta, Pataki gyűrű díjas színművész Szabadkáról.
A szakmai bizottság anyaországi tagjai:
Lipták Ildikó a Kerekasztal színház színész-drámatanára Budapestről;
és Kaposi László drámapedagógus, a Magyar Drámapedagógiai Társaság elnöke Budapestről.

Amennyiben a csoport szeretné magát megmérettetni a Weöres Sándor fesztiválra, úgy az előadások ajánlott műsorideje alsó tagozatos csoportoknál 15 perc, felső tagozatosoknál 25 perc. Egy csoport egy előadással nevezhet. Az országos fesztivált 2019. június 6-7-8-án szervezik meg Pécsett.
Érdemes belenézni a Magyar Drámapedagógiai Társaság honlapján található szempontrendszerbe, amely alapján az előadásokat értékelik – ebből is kiderülhet, hogy mire érdemes felkészüléskor figyelni.

Számunkra a legfontosabb a megmutatkozás, az együtt töltött idő és a játék örömének biztosítása, ezért a bácsfeketehegyi találkozó teljes értékű résztvevői lehetnek a megszabott időkorlátnál hosszabb előadások is, azzal, hogy ők nem juthatnak tovább.

A jelentkezési határidő 2019. április 7, vasárnap.

Jelentkezni a nevezési lap beküldésével lehet.

Bővebb információk a dramaped@gmail.com címen kérhetők, illetve az alábbi telefonszámok valamelyikén:
- Varga Tamás, VMMI, 024/816-790; 062/566-213;
- Raffai Telecski Ágnes, VMMSZ, 069/33-66-065;
- Vörös Imelda, VMDT, 063/844-55-76;
- Hajvert Lódi Andrea, BMMHE, 062/84-96-029.

Szakmai együttműködő partnereink a Magyar Drámapedagógiai Társaság (Budapest) és a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete. A rendezvény házigazdája a Bácsfeketehegy Magyar Művelődési és Helytörténeti Egyesület.
 

Mellékletek: