A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
MAdT – a Vajdasági Magyar Amatőr és Diákszínjátszók Kilencedik Tábora
2016. június 01., 11:05
A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet bemutatja: MAdT – a Vajdasági Magyar Amatőr és Diákszínjátszók Kilencedik Tábora. Kezdés: 2016. július 10., 16 óra. Zárás: július 17., 14 óra.

MAdT – a Vajdasági Magyar Amatőr és Diákszínjátszók Kilencedik Tábora
Szereplők:

Egy drámatanár a neves budapesti Vörösmarty Gimnáziumból, aki az utóbbi húsz évben számos fődíjat és arany minősítést nyert a magyarországi Országos Diákszínjátszó Találkozón, az Országos Gyermekszínházi Találkozón, különböző kamaraszínházi találkozókon. Húsz éve ír színházi szakcikkeket, kritikákat az Ellenfény, a Színház, a Criticai Lapok, a Zsöllye, valamint a Drámapedagógiai Magazin számára. Improvizációs gyakorlatok címmel jelent meg kézikönyve. 2015-ben a Pécsi Országos Színházi Találkozó egyik válogatója a kettőből. Számtalan szakmai fesztivál zsűritagja. A Színház- és Filmművészeti Egyetem színházi nevelési képzésének egyik tanára. Perényi Balázs.

Egy színésznő, aki Zentáról indult, Újvidéken tűnt ki, és Budapesten is elismert lett. Játszott és játszik, rendezett és rendez az Újvidéki Színházban, a Kosztolányi Dezső Színházban, a Zentai Magyar Kamaraszínházban, a Bárka Színházban, a Stúdió K-ban, a Trafóban, a Proton Színházban, a debreceni Csokonai Színházban, a Kolozsvári Állami Magyar Színházban, a zalaegerszegi Griff Bábszínházban, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban. Kísérletezésben utazik. Képzőművészet, zene és mozgás összhangját keresi. Játszik a színházi elemek: a díszlet, a kosztüm, a zene, a szöveg, a test, a fény, egy színész, sok színész egyensúlyával. Legjobb színész-, legjobb rendezés, legjobb díszlet díjak 2000-től. Fellegajtó-nyitogató című lemez. Jászai Mari-díj. Mezei Kinga.

Egy logopédus és gyógypedagógus, akinek művelődésszervező és drámapedagógus diplomája is van. Az elmúlt közel húsz évben a logopédia különböző területein szerzett tapasztalatokat. Pályakezdése óta tanít beszédtechnikát a színház és a művészetoktatás területén. Jelenleg beszédórákat ad a Komáromi Jókai Színház színészeinek, a Legfőbb Ügyészség munkatársainak, a budapesti Színház és Filmművészeti Egyetem – MTVA televíziós műsorkészítő szakának hallgatóinak, logopédusok továbbképzésein ad elő. Az MTVA (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap), és a Keleti István Művészeti Iskola beszédtanára. Hernádi Krisztina.

A Harapd meg a nyelved című tv-film sorozat Varga Katicája. Fruma Sára, a szellem a Hegedűs a háztetőnben. A buszt váró takarítónő a De ki viszi haza a biciklit? c. monodrámában. Gertrúdisz a Bánk bánban. Johnné A patkányokban. Kikiáltó a Marat the Sade-ban. Hajléktalan a West Side Story-ban. A kicsit őrült ápolónő A kommunizmus történetében. Anya a Vérnászban. Karády Katalin Az én Karádymban. 2012-ben Sterija-díjas. 2015-ben tarol. A legjobb női főszereplőnek járó díjat kapja a Vajdasági Hivatásos Színházak 65. Fesztiválján és a Pécsi Országos Színházi Találkozón is, a legjobb színésznő díját veszi át a Čortanovcin megrendezett Novi Tvrđava Teatar Nemzetközi Fesztiválon, a Színikritikusok Díját kapja a legjobb női főszereplő kategóriában a magyarországi Színházi Kritikusok Céhétől. Krizsán Szilvia.

Egy zenész, zeneszerző és tanár, aki Sepsiszentgyörgyön született, Budapesten él. Itt végezte az ELTE TFK-n az ének, zene – karvezetés szakot, majd a Színház és Filmművészeti Egyetemen tanult drámapedagógiát. Húsz éve tanít Budapest több középiskolájában hangképzést és drámát, kreatív zenei gyakorlatot vezet. Emellett párhuzamosan színházi előadások, játékfilmek és hangoskönyvek számára ír zenét. Filmzenék: Nejem, nőm, csajom (szín., magyar rom. vígj., 2012), Bűn és büntetlenség (szín., magyar dokumentumf., 2010), Halálkeringő (szín., magyar thriller, 2010), Az elveszett cirkáló (szín., magyar zenés f.,TV-film). Színházi munkái többek között a Bóbita Bábszínházban, a Káva Kulturális Műhelyben, a Jászai Mari Színházban, az Ódry Színpadon, a Kolibri Pincében, a székelyudvarhelyi és a szatmárnémeti színházban keltek életre. Most épp Kolozsvárott tanul színháztudományt, a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Színház és Televízió Karán. Kovács Áron Ádám.

Egy szabadkai fiú a Kosztolányi gimiből, aki a KMV-n minden alkalommal első díjas lett kisfilmjeivel, amikor megmutatta őket. 2010-2013-ig a Budapesti Kommunikációs Főiskola Művészeti Karának kameraman szakán tanult. Ezalatt két kisfilmje bekerült a Magyar Filmszemle versenyprogramjába, egy pedig a Kar cannes-i válogatásába. 2014-ben diplomafilmje, az El című kisfilm, melyet ő fényképezett, a 64. Berlini Filmfesztivál zsűrijének dícsérő oklevelét kapja, éppen az operatőri munkáért. Ezzel filmtörténelmet ír, hiszen vajdasági magyar alkotónak még soha sem jutott ki egyetlen munkája sem Berlinbe. Közben Bodrogvári-díjat kap, BKF Művészeti-díjat, Vajdasági Kiváló Tehetség-díjat, és egyéb szakmai elismeréseket. 2014-től a BKF Művészeti Karának filmoperatőr művész szakán tanul, Ragályi Elemér osztályában. Vírusfilmek, videoklipek, kisjátékfilmek és kísérleti filmek fényképezésével és rendezésével foglalkozik. K. Kovács Ákos.

Egy színháztörténész, aki drámatanár. Középiskolásokkal foglalkozik, rendez. Klasszikus, nagy regényeket visz színpadra, a város ünnepi műsorait rendezi, tűzszínházi produkciókat készít, megrendezi a Szigeti veszedelem 350 résztvevő diákot mozgató összművészeti produkcióját. Arany- és fődíjakat hoz Pápára, sorjában, az országban megrendezett diák- és amatőr színjátszó találkozókról. Ahol megfordul Veszprém megyében, ott színtársulatok, együttműködések, táborok, tréningek, fesztiválok (Őszi Dionüszia, Progress Pápa) születnek. A pápai Teleszterion Kulturális Egyesület, amelyet 13 éven át vezetett, 160 diákszínjátszó fiatalt fogott össze a városban és környékén. A pécsi Eck Imre Alapfokú Művészeti Iskola tanára. Komáromi Sándor.

Egy magyarkanizsai fiú a MAdT-ból, a KMV-ről, az amatőr színjátszók találkozójáról, Híd-körös rendezvényekről. Az újvidéki Tanszékről. Aki amúgy a budapesti Károli Gáspár Református Egyetem Színháztudomány Mesterszakán nemrég diplomázott. 2011-ben a Gondolat-Jel Társulat egyik alapítója, azóta is „főrendezője”. Dramaturgiai tevékenységét is itt kezdte. Majd 2015-től felbukkant a neve hivatásos színházak előadásainak dramaturgjaként, Kovács Frigyes, Kálló Béla, Mezei Kinga rendezése kapcsán. Versei megjelentek a Híd, a Sikoly és a Jelfolyam folyóiratok számaiban, illetve a Masírozó angyalok (Forum, 2015) és az R25 (PRAE-JAK, 2015) című antológiákban, színikritikái pedig a Kilátóban. Az elmúlt 4 évben két előadása kapott fődíjat a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozóján. Efféléket is beszerzett már: Kiváló Tehetség Díj, Collegium Talentum Ösztöndíj, Nemzeti Kiválósági Ösztöndíj. Oláh Tamás.

Egy drámatanár Pécsről, aki az egyetemi színpad deszkáiról 15 éve igazolt át színpadvezetőnek, aki 10 éve tanít drámát, történelmet, drámajáték, színjáték, vers és próza tárgyakat. Jelenleg a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskolában és a Eck Imre Alapfokú Művészetoktatási Iskolában. Adott gyakorlati órákat a PTE–BTK drámapedagógia szakán, a Magyar Drámapedagógiai Társaság gyerekszínjátszó rendezői képzésén. Az Apolló Kulturális Egyesület égisze alá tartozó alternatív színházi műhelyek és diákszínjátszó társulatok művészeti vezetője, több mint 100 színházi nevelési foglalkozás levezetője. Rendezései országos szinten kiemelkedőek. 2013-ban „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díjat kapott, kiváló versenyfelkészítő kategóriában. Van történelem, pedagógia, színházelmélet és színházi nevelőtanár szakos diplomája. Tóth Zoltán.

Te is köztük lehetsz. Nem vicc. Madt.

Bővebb információ.
Jelentkezési lap.