A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XVII. Találkozója
A Magyar Nemzeti Tanács kiemelt jelentőségű rendezvénye
2012. március 23. – április 1., Petőfi Sándor Művelődési Egyesület (színházterem), Torda
Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XVII. Találkozója
Az amatőr társulatok találkozója és versenye, ahol az előadásokat szakmai zsűri véleményezi, és több kategóriában díjakat oszt ki. A találkozót minden évben más-más délvidéki településen rendezik meg, így megmozgatva a kistelepülések közösségét, bevonva azokat a szervezésbe, valamint a közönség soraiba.

17 színjátszó csoport mutatkozik be Vajdaság egész területéről: Torda, Ada, Bácsgyulaflava, Bácskertes, Gombos, Kisorosz, Magyarkanizsa, Nagykikinda, Nemesmilitics, Oromhegyes, Szilágyi, Tamásfalva, Topolya, Tóba, Újvidék, Zenta, Verbász

A diák és a felnőtt, valamint a vegyes csoportok szakmai értékelését az idei évben Ágoston Pribilla Valéria tanárnő, Brestyánszki Boros Rozália, a szabadkai Népszínház dramaturgja és Mezei Zoltán, a szabadkai Népszínház Magyar Társulatának vezetője, rendező végzi.

A kiemelt szakmai program a tordai Ady Endre Általános Iskolával közösen valósul meg. A szakmai program célja a diákok és az ifjúsági korosztály bevonása. A foglalkozások a színházi előadások lehetséges értelmezésével, a színházi élmény befogadásával foglalkoznak.

Az idei évben is megjelenik naponta száz példányban a Súgó, a találkozó szín- és hírlapja.
 
Díjak
A találkozónak két fődíja van: a Pataki László-díj a találkozó legjobb hagyományos keretek között megvalósított előadásáért és a Bambach Róbert-díj a legjobb alternatív/új formákat kereső előadásért. A találkozó további díjai: a Garay Béla-díj a közösségteremtő tevékenységért; a Szilágyi László-díj a legjobb férfi főszereplőnek; a Ferenczy Ibolya-díj a legjobb női főszereplőnek; a Nagy István-díj a legjobb férfi mellékszereplőnek/epizodistának; a Magyari Piri-díj a legjobb női mellékszereplőnek/epizodistának; a Szántó Róbert-díj a legszebb színpadi beszédért; a közönségdíj.
 
Különdíj osztható ki egyéb kategóriákban is (díszlet, fény, hang, jelmez stb.).

További különdíjak: A Magyar Nemzeti Tanács különdíja – egy előadás vajdasági tájolásának támogatása. A szabadkai Népszínház Magyar Társulatának különdíja – a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója egyik díjnyertes előadásának vendégjátéka a Délvidéki magyar színjátszás napjához kötődően. A Magyar Szó napilap egyéves előfizetése. A Képes Ifjúság ifjúsági hetilap egyéves előfizetése. A Hét Nap hetilap egyéves előfizetése. Könyvcsomag-különdíj a zEtna Kiadó különdíja. Különdíjat biztosít a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete (ingyenes részvétel a Szép Szó táborban) és a Zentai Magyar Kamaraszínház (bérlet a Kamaraszínház előadásaira), a VMMSZ és a VMMI (ingyenes részvétel a MAdT táborban)
 
Ünnepélyes megnyitó: március 23., péntek, 19.00 óra.

Ünnepélyes díjkiosztó gálaműsor: április 1., vasárnap, 18 óra. A hivatásos színházak ajándék előadása: Az Újvidéki Színház vendégjátéka. Szerbhorvát György: De ki viszi haza a biciklit? Monodráma Krizsán Szilvia előadásában.

A Találkozót a Magyar Nemzeti Tanács országos szintű kiemelt rendezvénnyé nyilvánította.

Támogató:
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Nemzetpolitikai Államtitkársága Budapest • Bethlen Gábor Alap Budapest • Nemzeti Kulturális Alap Budapest • Magyar Nemzeti Tanács • Tartományi Oktatási, Közigazgatási és Nemzeti Közösségi Titkárság • Tartományi Művelődési és Tájékoztatási Titkárság • Köztársasági Tájékoztatási és Információstársadalom-ügyi Minisztérium • Begaszentgyörgy község


Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XVII. Találkozója műsora

Letölthető dokumentumok
plakat.jpg   (5.9 MB)   FileType
programfuzet_2012.pdf   (370 kB)   FileType
sugo_2012_04_01.pdf   (2.69 MB)   FileType
sugo_2012_03_30.pdf   (4.84 MB)   FileType
sugo_2012_03_29.pdf   (5.47 MB)   FileType
sugo_2012_03_28.pdf   (4.41 MB)   FileType
sugo_2012_03_27.pdf   (3.45 MB)   FileType
sugo_2012_03_26.pdf   (4.4 MB)   FileType
sugo_2012_03_25.pdf   (3.82 MB)   FileType
sugo_2012_03_24.pdf   (2.85 MB)   FileType
sugo_2012_03_23.pdf   (5.73 MB)   FileType