A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
MAdT 2016 – a Vajdasági Magyar Amatőr és Diákszínjátszók Kilencedik Tábora
A Magyar Nemzeti Tanács kiemelt jelentőségű rendezvénye
2016. július 10–17., Zenta
MAdT 2016 – a Vajdasági Magyar Amatőr és Diákszínjátszók Kilencedik Tábora
A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet színjátszó tábora egy komplex, a műkedvelő színjátszó csoportokra és csoportvezetőkre vonatkozó képzési folyamat része, ahová kezdő és már sok éve színjátszással és rendezéssel foglalkozó fiatalokat várunk. Felső korhatár csak a színjátszó csoportok esetén van (32 év). A rendezői csoport esetén 18 éves kortól bárki jelentkezhet, aki kedvet, nyitottságot érez magában és új (szakmai) tapasztalatokra vágyik.

A csoportvezető tanárok és a tematikus műhelymunkák vezetői minden évben kiemelkedő magyarországi és vajdasági művészek és drámatanárok. A tábor szakmai alapelveinek lefektetője és patrónusa Perényi Balázs budapesti drámatanár, rendező, szakíró. 2016-ban a rendezői csoportot vezeti majd. A színjátszó csoportok vezetői lesznek: Tóth Zoltán drámatanár Pécsről, Komáromi Sándor drámatanár Pápáról és Krizsán Szilvia színművész Újvidékről. A mozgásszínházi csoport vezetője Mezei Kinga Jászai-díjas színművész, rendező lesz Zentáról. Beszédtanárunk idén is a budapesti Hernádi Kriszta lesz. Új tematikus foglalkozás is lesz: kreatív zene, Kovács Áron Ádám budapesti ének- és drámatanár, zeneszerző vezetésével. Bővül a csoportok száma! Filmes szekció indul Kovács Ákossal!

A helyszín Zenta, ahol teljes ellátást és szállást biztosítunk a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium Kollégiumában és Étkezőjében.

A hét nap gálaműsorral végződik, ahol a tábor résztvevői műhelybemutatót tartanak, amelyet a csoportvezetők irányítása és rendezése alatt valósítanak meg.

Együttműködő partnereink: Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium (Zenta), Thurzó Lajos Közművelődési Központ (Zenta).