A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXIII. Találkozója
2018. január 24., 13:58
A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a nagykikindai Egység Művelődési Egyesület a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szakmai partnerségével az idei évben 2018. április 5-e és 15-e között rendezi meg a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXIII. Találkozóját. A 2018-as Találkozója házigazdája Nagykikinda.
Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXIII. Találkozója A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója már 23. éve az amatőr társulatok seregszemléje és nemes versengése, ahol az előadásokat szakmai zsűri véleményezi, és több kategóriában díjakat oszt ki. A találkozót minden évben más-más vajdasági településen rendezik meg, így megmozgatva a kistelepülések közösségét, bevonva azokat a szervezésbe, valamint a közönség soraiba. A szervezők várják a Vajdaságban működő színjátszó csoportok jelentkezését a vajdasági magyar műkedvelő színjátszás szemléjére.

A benevezés határideje: 2018. március 5.

Jelentkezni a Találkozó hivatalos jelentkezési lapját kitöltve lehet (csatolt fájl, lent).

A jelentkezés feltételeiről a Szervezési szabályzat ad tájékoztatást (csatolt fájl, lent).

A Találkozó nem tréfamester! A Találkozó továbbra is, s csakis a színjátszó csoportoknak köszönhetően: Szüntelen keletkezés!

A Találkozóval kapcsolatban érdeklődni lehet:
  • Raffai Ágnesnél a 069/551-8-222-es vagy a szinjatszas@vmmsz.org elérhetőségek valamelyikén, továbbá
  • Varga Tamásnál a 062/566-213-as telefonszámon, illetőleg a tamas@vmmi.org villámposta címen.
Díjak
A találkozónak két fődíja van: a Pataki László-díj a találkozó legjobb hagyományos keretek között megvalósított előadásáért és a Bambach Róbert-díj a legjobb alternatív/új formákat kereső előadásért. A találkozó további díjai: a Garay Béla-díj a közösségteremtő tevékenységért; a Szilágyi László-díj a legjobb férfi főszereplőnek; a Ferenczy Ibolya-díj a legjobb női főszereplőnek; a Nagy István-díj a legjobb férfi mellékszereplőnek/epizodistának; a Magyari Piri-díj a legjobb női mellékszereplőnek/epizodistának; a Szántó Róbert-díj a legszebb színpadi beszédért; a közönségdíj.

A Találkozó a Magyar Nemzeti Tanács országos szintű kiemelt rendezvénye.

Mellékletek: