A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Felhívás a Magyar Művek XVI. Szemléjén való részvételre
2017. április 05., 08:19
Kedves Színjátszók, jelenlegi és leendő tagjaink! A Magyar Szín-Játékos Szövetség (MSz-JSz) idén is meghirdeti a Magyar Művek Szemléjét (MMSZ), melyre szeretettel várjuk minden olyan csapat jelentkezését, mely magyar szerző művét mutatja be, illetve magyar, vagy saját fejlesztésű szöveget használ előadása kiindulópontjaként.
A Szemle célja: a Magyar Szín-Játékos Szövetség e fórummal az öntevékeny (amatőr, nem hivatásos) színjátszókat ösztönözni kívánja arra, hogy klasszikus és modern külföldi szerzők írásai mellett, mutassanak be magyar műveket, ezzel életben tartva és folytatva a nemzeti önismeret hagyományát, valamint bátorítani szeretne arra, hogy dolgozzanak kortárs magyar szerzőkkel, s így vegyenek részt abban a szellemi párbeszédben, amely a magyar színházművészet és közönség jövőjét formálja. Szemlénket idén is támogatja az NKA valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma.
 
Felhívás a Magyar Művek XVI. Szemléjén való részvételre
A Szemlén részt vehet - határainkon belülről és túlról - bármely (alkalmi vagy állandó) színjátszó együttes olyan prózai, verses vagy mozgásra épülő előadása, amely magyar szerző műve, vagy annak feldolgozása alapján készült (természetesen, magyar műnek tekintjük az együttes valamely tagja, rendezője által írott vagy összeállított szövegkönyvet is). Az előadások játékideje maximum 1 óra 30 perc lehet.

A Magyar Művek Szemléjének három napján mindösszesen 12-13 óra játékidő áll a részt venni kívánók rendelkezésére. Túljelentkezés esetén a fesztiválra való meghívásról az MSz-JSz Elnöksége dönt. E döntésnél szempont lesz, hogy lehetőleg a magyar amatőr színjátszás minden rétege (diák-, egyetemi/főiskolai-, felnőtt-, falusi színjátszók) képviseltetve legyen a programban és a jelentkezési sorrend. Előnyben részesülnek természetesen az MSz-JSz tag-együttesei és azok a produkciók, amelyeket korábban még nem mutattak be országos fesztiválon.

Az előadásokról a szünetekben szakmai beszélgetést folytatunk a meghívott zsűri részvételével. Ők döntenek majd díjakról is. Idén három pénzdíjat tudunk kiosztani:
I. díj: 150 000 Ft
II. díj: 100 000 Ft
III. díj: 50 000 Ft

A Magyar Művek Szemléje egyben az MSz-JSz minősítő fesztiválja is. A fesztiválon való részvétel, valamint a minősítés az MSz-JSz tag-együttesei számára ingyenes (tagfelvétel folyamatos, tagnak az minősül az, akinek a 2016. évi tagsági díja rendezett, illetve befizette, vagy vagy belép, és a helyszínen befizeti a 2017-es tagdíjat.).
A bankszámla, amelyre előzetesen utalni lehet a tagdíjat:

Magyar Szín-Játékos Szövetség
Banksz.: ERSTE Bank Zrt. 11600006-00000000-57046015 (számlát utólag küldünk)

A Patyolat Próbaüzemben, mely egy különleges adottságokkal bíró, jól felszerelt, alternatív kulturális-közösségi tér, két előadások tartására alkalmas terem áll majd rendelkezésünkre.

Mivel szeretnénk, ha minél többen végig maradni tudnátok, kérésre, segítünk olcsó szálláshelyet találni.

Jelentkezni a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével lehet, amelyet legkésőbb 2017. április 15-ig kérjük, juttassatok el a jjregos@gmail.com vagy formanek.csaba@gmail.com e-mail címre, vagy postai úton a Magyar Szín-Játékos Szövetség címére:
1122 Budapest, Csaba u. 6. (Regős János)

További információk:
Regős János (+36309050576)

Kérjük a jelentkezőket, hogy az előadásról készült fotókat, színlapot, társulati- és előadás ismertetőt valamint – ha lehetséges – saját szöveg vagy adaptáció esetén a szövegkönyvet, elektronikus úton juttassák el hozzánk (ez utóbbit részben azért, hogy a leendő zsűritagok felkészülhessenek, részben pedig azért, hogy Színműtárunkban elhelyezhessük).

Várjuk jelentkezéseteket, barátsággal:
Regős János
elnök

A Magyar Művek XVI. Szemléje
Uray György emlékére
2017. május 26-28.
Helyszín: PATYOLAT PRÓBAÜZEM
1082 Budapest, Baross u. 85.

 

Mellékletek: