A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Meghívó az 50. KMV-re
2017. április 21., 13:51
 
Meghívó az 50. KMV-re
Kedves Barátunk!

Engedd meg a személyes megszólítást, hiszen Te is közénk tartozol, aki valamilyen módon az 50 év alatt részese voltál a Középiskolások Művészeti Vetélkedőjének! Engedd meg, hogy itt és így szólítsunk meg, hiszen az ötven év alatt megszámlálni sem tudjuk, hányan voltatok versenyzők, felkészítők, szervezők, kisegítők, nézők, zsűritagok, KMV-t szerető emberek összesen, mégis szeretnénk, ha ez az üzenetmindnyájatokhoz eljutna!

A Középiskolások Művészeti Vetélkedőjének szervezőbizottsága tisztelettel meghív és szeretettel vár az 50. KMV-re, valamint a vetélkedő 50 éves fennállásának alkalmából megrendezésre kerülő ünnepi rendezvénysorozatra, melyet 2017. április 21–23. tartunk meg Óbecsén.

A KMV él, élő, idős, ám életerős és mindenkor divatos. Éppen ezért olyan ünnepet szántunk neki, mely legalább ennyire eleven, és legalább ennyire fiatalos.
Ötven év hosszú idő. Felsorolni sem lehet azokat a személyeket, akik így vagy úgy, nézőként vagy versenyzőként, de közel kerültek ehhez a vetélkedőhöz, ehhez az életérzéshez. Aki viszont egyszer járt ezen a versenyen, annak örökre az emlékezetébe ég a színvonal, a találkozás és a viszontlátás öröme, a nyitottság, a művészetközeliség, az építő jellegű tanácsok, a bulik és még sokáig sorolhatnánk ezeket a pozitív élményeket. Mert kell egy hely a világban, Vajdaságban, ahol az ember megmutatkozhat, ahol az ember elindulhat, s ápolhatja művészi kreativitását, ahol eszmét cserélhet.

Az ötvenedikre lelkesen készültünk, hiszen kevés szervezet, mozgalom érheti meg ezt a kort. Éppen ezért olyan színes programokkal várjuk az érdeklődőket, mint a KMV múltját felvillantó kiállítás, és annak interaktív tárlatvezetése, melynek megnyitójára péntek este kerül sor (április 21-én 19 órakor), és melyre szívesen várunk Téged is, ahogyan az azt követő fogadásra és eszmecserére is! Igyekeztünk élővé tenni az ünnepet, így a döntő ideje alatt apró pillanatokkal, meglepetésekkel próbáljuk visszahozni 50 év KMV-jét. Hogy ez mi is lesz pontosan? Maradjon ez meglepetés.

Legyél Te is a vendégünk, ünnepelj együtt velünk!
A KMV szervezőbizottsága
 
PROGRAM

2017. ÁPRILIS 21. PÉNTEK

11.00 A vendégek és a versenyzők fogadása a Városi Színházban
13.30 Ünnepi megnyitó (színházterem)
ELŐADÓMŰVÉSZETI VETÉLKEDŐ
Szünetben: A KMV képzőművészeti tárlatának megnyitója (Kör Galéria)
ÉNEKELT VERSEK VETÉLKEDŐJE
18.00 EREDMÉNYHIRDETÉS
19.00 #50KMV (előtér, színház)
Kiállításmegnyitó interaktív tárlatvezetéssel
Zenével és társalgással egybekötött fogadás
22.00 Sjaj & i koncert (Scena)


2017. ÁPRILIS 22. SZOMBAT

9.00 IRODALMI VETÉLKEDŐ (színházterem)
12.00 - 14.00 Ebédszünet
14.00 IRODALMI VETÉLKEDŐ folytatása
17.30 EREDMÉNYHIRDETÉS
18.00 KEREKASZTAL
19.00 A KSZFV DÍJNYERTES ELŐADÁSA (színházterem)
Tasnádi István: PARAVARIETÉ, avagy 1017 egymást kioltó drámai mozzanat
A Népkör MMK Fabula Rasa Színjátszó Grund előadása
Szereplők: Budinčević Krisztián, Dedovity Tomity Dina, Dudás Dániel, László Roland
(R: Greguss Zalán)
21.00 KMV BULI (Panoráma)
Lusta Bítek // Ivan & The Parazol // Kistehén


2017. ÁPRILIS 23. VASÁRNAP

9.30 ÜNNEPI MŰSOR ÉS DÍJKIOSZTó (színházterem)