A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
MAdT 2017 felhívás – a Vajdasági Magyar Amatőr és Diákszínjátszók Tizedik Tábora
2017. május 24., 12:35
Színjátszást, mozgásművészetet, muzsikálást kedvelő, közös alkotásra és kísérletezésre nyitott fiatalokat várunk idén nyáron is Zentára, a Vajdasági Magyar Amatőr és Diákszínjátszók Tizedik Táborába, a MAdT-ba, amely 2017. július 9–16-ig tart. A tábor elsősorban azoknak a fiataloknak kínál (15–32 éves korig) tartalmas feltöltődést, akik a Vajdaság különböző pontjain működő színjátszó társulatoknak már tagjai, vagy – ha még nem azok – szívesen kapcsolódnának be egy-egy csoport munkájába.
 
MAdT 2017 felhívás – a Vajdasági Magyar Amatőr és Diákszínjátszók Tizedik Tábora
Képzettség, előtudás nem szükséges, csak jókedv, és a szerepbe lépés varázsára való nyitottság. Ha szívesen próbálod ki magad más bőrébe bújva, ha szeretsz játszani, vagy énekelni, vagy zenélni, ha vonz a színpadra lépés lehetősége, itt a helyed!

A tábor másodsorban amatőr rendezőknek is szól. Gyakorlottaknak éppúgy, mint kezdőknek – felső korhatár nélkül!

Ez a tábor a színházról szól. A színház a képzelet szárnyalása és az alkotás szabadsága mellett a kitartó munkáról is szól. Táborunkban minimum napi 10 órás foglalkozásokra számíts. Olyan oktatókkal dolgozhatsz, akiktől érdemes színházat tanulni. Egyikük Budapest legnevesebb drámatagozatos gimnáziumának drámatanára • egyikük egy pesti Waldorf-iskola kreatív zene-tanára • egyikük egy menő koreográfus Romániában • hárman közülük az újvidéki Színművészeti Akadémia tanárai • beszédtanárunk a Magyar Televízió bemondóinak és műsorvezetőinek beszédtanára • dramaturgunk egy olyan ígéretes fiatal tehetség, aki alig lépett ki az egyetemről, már Mezei Kinga és Kovács Frigyes dramaturgja volt… Kár lenne kihagyni az alkalmat.

Idén négy szakcsoportot hirdetünk:
1. SZÍNJÁTSZÓ CSOPORT – a drámai szerepek, a hagyományos színjáték szerelmeseinek. Jelentkezni 15–32 éves korig lehet.
2. MOZGÁSSZÍNHÁZI CSOPORT – azoknak a fiataloknak, akiket a testtel, mozgással való kifejezésformák érdekelnek inkább. 16 év fölötti fiatalokat várunk.
3. KREATÍV ZENE CSOPORT – azoknak, akik örömmel énekelnek, zenélnek, csörömpölnek csapatban, és leginkább a zenés színház a szívük csücske. 15 éves kor fölötti fiatalok és felnőttek jelentkezését is várjuk.
4. RENDEZŐI CSOPORT – azoknak a fiataloknak, középkorúaknak és időseknek, akik rendeztek már amatőr előadást, és úgy érzik, szívesen tanulnának a szakmáról annak érdekében, hogy a legközelebbi előadás készítése során szembejövő akadályokat könnyedebben ugorhassák át; és azoknak, akik még csak kacérkodnak a gondolattal, hogy ezen a területen is kipróbálják magukat. 18–98 éves korig.
4+ A RENDEZŐI CSOPORT SZÍNJÁTSZÓI térítésmentesen vehetnek részt a táborban! Alsó korhatár: 18 év. Gyakorlott játszókat várunk, akik szívesen állnak a rendezők rendelkezésére.

Oktatóink 2017-ben

Színjátszó csoportok:
• PERÉNYI BALÁZS drámapedagógus, kritikus, szakíró (HU) – legfiatalabbak: 15–16 évesek
• LÁSZLÓ SÁNDOR színművész, az újvidéki Művészeti Akadémia osztályvezető tanára – középső korosztály: 17–18 évesek
• TÁBOROSI MARGARÉTA színművész, rendező-koreográfus, az újvidéki Művészeti Akadémia tanára – 18 fölöttiek

Mozgásszínházi csoport:
• BORDÁS ATTILA táncművész, koreográfus, rendező (RO)
 
Rendezői csoport:
• HERNYÁK GYÖRGY Jászai Mari-díjas rendező, az újvidéki Művészeti Akadémia osztályvezető tanára

Beszédtanár:
• HERNÁDI KRISZTA logopédus, beszédtanár (HU)

Kreatív zene:
           
• KOVÁCS ÁRON ÁDÁM zene- és drámatanár, zeneszerző (HU)

Dramaturg:
• OLÁH TAMÁS teatrológus

A tábor ideje alatt a résztvevők a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégiumban teljes ellátást (napi három étkezést és szállást) kapnak.

A tábor költségeihez való hozzájárulás díja 6000 dinár, melyet előre szükséges befizetni – s amely három részletben is teljesíthető (a befizetőlap mintáit lásd alább).
Az első részlet befizetési határideje június 16., a másodiké július 2., a harmadiké július 7., vagy a tábor helyszínén készpénzben is befizethetitek.
A rendezői csoport színjátszói számára ingyenes a részvétel!

Jelentkezési határidő: 2017. június 15.

Online jelentkezési lap.

Bővebb információért Sutus Áront kereshetitek a +381/69/551-82-22-es mobilszámon vagy az office@vmmsz.org villámpostacímen!

A tábor a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt jelentőségű rendezvénye.

Partnereink a tehetséggondozásban: Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium; Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ (Zenta).

Támogatók:
Bethlen Gábor Alap, Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, Nemzeti Kulturális Alap, Magyar Nemzeti Tanács, Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság, Szabadka Város Önkormányzata, Szerb Köztársaság Művelődési és Tájékoztatási Minisztériuma.
 
A szervezők:
Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség 
Vajdasági Magyar Művelődési Intézet

Mellékletek: