A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Kótsi Patkó János VII. Bihar- Bihor Minősítő Diákszínjátszó Fesztivál
2018. január 29., 12:13
A Derecske Városi Művelődési Központ és Könyvtár hetedik alaklommal hirdeti meg a határon átnyúló, Bihar- Bihor Minősítő Diákszínjátszó Fesztivált, amelyre minden olyan csoport nevezését várják, amely tagjai legalább kétharmad részben, de nem több mint két fő kivételével 14–20 év közötti középiskolások.
Kótsi Patkó János VII. Bihar- Bihor Minősítő Diákszínjátszó Fesztivál A Bihar- Bihor Minősítő Diákszínjátszó Találkozóra musical-en, rockoperán kívül minden más műfajjal nevezhetnek a csoportok, tematikai megkötés nincsen. Az idei esztendőtől a szakmai zsűri javaslatára előzsűrizést vezet be az intézmény, így a jelentkezőket arra kérik, hogy a lent megírt elérhetőségekre 5-10 perces felvételt szíveskedjenek küldeni az előadásukból. A felvételt 2018. február 20-ig várják, ennek elbírálása megtörténik 2018. február 28-ig, melynek eredményéről a jelentkezőket értesíteni fogják.
A nevezett előadások maximum műsorideje 60 perc.

A Színjátszó fesztivál fővédnöke: Vidnyánszky Attila, Kossuth – díjas rendező, a Budapesti Nemzeti Színház igazgatója
A Találkozó időpontja: 2018. március 28-30.
A fesztivál megnyitó pontos időpontja: 2018. március 29. csütörtök 9.30 óra
Helyszín: Derecskei Városi Művelődési Központ és Könyvtár, 4130 Derecske, Köztársaság u. 107.
(Hajdú- Bihar Megye, Debrecentől 25 km-re.)

Az előadásokat felkért szakmai zsűri értékeli, valamint minősítést is kérhetnek a résztvevő csoportok, ezen kívül díjazást nyer az első három csoport. A zsűri a legjobb színészi alakításokat és a legjobb rendezőt is jutalmazza. A résztvevő csoportoknak a szállása és a két nap teljes étkeztetése biztosított, az utazás és szállítás költségeit a csoport állja.
Nevezési díj: 1500 Ft/fő (csoportvezetőnek (2 fő) ingyenes. Amely tartalmazza a három napi étkezés és két éjszaka szállás költségét is.

A távolabbról érkező együtteseket, valamint az erre igényt tartó csoportokat már március 28-án fogadni tudják szállás lehetőséggel és vacsorával, színpadbejárási lehetőséggel.

A jelentkezéseket a muvkozpont.derecske@gmail.com címre, vagy postán a Derecske Városi Művelődési Központ és Könyvtár, 4130 Derecske, Köztársaság u. 107., várják. Érdeklődni telefonon a +36-54-410-060; +36-20-370-4905 lehet, 
kapcsolattartó és bővebb információ: Nádházi-Tálas Csilla

Mellékletek: