A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
A Magyar Nemzeti Ifjúsági Kórus felhívása
2018. február 14., 13:38
Mindenhonnan a világból várják magukat magyarnak vagy magyar származásúnak valló 18 és 26 év közötti kiváló fiatal énekesek jelentkezését a Magyar Nemzeti Ifjúsági Kórusba, amely a Kodály-emlékév egyik 2018-ra áthúzódó nagyszabású eseménye lesz Magyarországon a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Intézete szervezésében.
A Magyar Nemzeti Ifjúsági Kórus felhívása A kórus a július végi egyhetes felkészítő kurzus után egy öt koncertből álló turnéra indul, amelynek lesznek határon túli helyszínei is. A kórus tevékenysége projektjellegű, egyszeri alkalom 2018. július 15-e és 28-a között, így más kórustagsággal jól összeegyeztethető.

A 60 fősre tervezett kórusba anyaországi, határon túli és tengerentúli 18-26 éves kiválóan képzett énekesek jelentkezését várják. A jelentkezők közül a legjobbak meghívást kapnak a felkészítő táborba, amelyre július második felében kerül sor Kecskeméten csodálatos környezetben. A kórus közvetlenül ezt követően egy öt állomásból álló koncertturnéra indul, amelyen ősbemutatók is elhangzanak.
A tervezett koncerthelyszínek: Keszthely, Bécs, Galánta, Budapest és Kecskemét, ahol a kórus fellépésével zárul a Kodály Művészeti Fesztivál. Mindkét karnagy, Erdei Péter és Nemes László Norbert, a Kodály Intézet korábbi és jelenlegi igazgatója, nemzetközileg is elismert és számos szakmai díjjal rendelkező szakember. A kecskeméti Kodály Intézet kurzusai rendkívül népszerűek, 1975 óta érkeznek ide zenepedagógusok szerte a világból, hogy továbbfejlesszék zenei tudásukat.

A kórus „nemzeti” jelzőjének kettős jelentése van – hangsúlyozza Nemes László Norbert. Egyrészről jelenti azt, hogy nemcsak itthonról, hanem mindenhonnan a világból várjuk a magukat magyarnak vagy magyar származásúnak valló fiatalokat, másrészről kiválóságot és minőséget is jelent, egy korosztály legjobbjainak magas szintű művészi produkcióját. A programban a tanulás, élmény és közösség hármasa fonódik össze. A repertoár megtanulása mellett közösségi élményt is jelent majd a részt vevő fiataloknak a tábor és a turné szabadidős programokkal, de színvonalas koncertjeikkel ők is élményt nyújtanak a közönségnek. 
A Nemzeti Ifjúsági Kórus fővédnöke Kodály Zoltánné.

A Nemzeti Ifjúsági Kórus nyári kurzusának és koncertturnéjának létrejöttét az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Kodály-emlékévhez nyújtott támogatása teszi lehetővé. Ez azt is jelenti, hogy a kórustagok számára a részvétel szállodai elhelyezéssel kétágyas szobákban, teljes ellátással és szabadidős programokkal (a Kodály Fesztivál koncertjeinek megtekintése, városnézések a koncertturné során Bécsben és Pozsonyban, hajózás a Dunán stb.) ingyenes. A résztvevőknek azonban a saját költségükön kell eljutni Kecskemétre és onnan haza.

A jelentkezéseket 2018. március 31-ig várják.

További információk és a jelentkezés módja elérhető a Kodály Intézet oldalán:
http://kodaly.hu/hu/hirek/nemzeti-ifjusagi-korus-felhivas

Kapcsolat:
Kállai Erzsébet
Telefon: +36 20 293 09 30
E-mail: nik@kodaly.hu
Facebook: https://www.facebook.com/nemzetiifjusagikorus/