A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Felhívás a XI. Gyermekszínjátszó Műhelytalálkozón való részvételre
2018. március 20., 14:43
A Vajdasági Magyar Drámapedagógiai Társaság a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség szakmai együttműködésével idén is megszervezi a Gyermekszínjátszó Műhelytalálkozót Bácsfeketehegyen. 2018. május 4-én és 5-én (pénteken és szombaton) várjuk a gyermekeket és felkészítőiket a jól ismert helyszíneken, a jól ismert forgatókönyvvel, a jól ismert hangulattal.
A Találkozó a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó vajdasági selejtezője is egyben.
 
Felhívás a XI. Gyermekszínjátszó Műhelytalálkozón való részvételre
Hogy kik jelentkezhetnek?
Olyan általános iskolás korosztályú gyermekszínjátszó csoportok, akik egyesületekben vagy iskolákban működnek, magyar nyelven. Műfaji és tematikai megkötötés továbbra sincs, a szereplőszám és az előadás hossza is csak Önökön múlik. A rendezvény célja továbbra sem a versengés. Habár a Találkozó a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó vajdasági selejtezője is egyben, nem a versenyzésen van a fő hangsúly. A cél az, hogy a fellépő csoportok megnézzék egymás munkáját, a közös foglalkozások alkalmával megismerkedhessenek, együtt alkossonak, és sok új Facebook-baráttal gazdagodjon mindenki (ez vicc, csak a figyelmes olvasás kedvéért…). A felkészítők pedig idén is szakmai beszélgetésen vehetnek részt, ahol szakemberek elemzik a látott produkciókat, elősegítve ezzel a szakmai fejlődésüket, de itt van lehetőség az eszmecserére és az egymástól látottakból való tanulásra is.

A szakmai bizottság vajdasági tagja idén:
Kovács Frigyes Jászai-díjas színművész Szabadkáról.
A szakmai bizottság anyaországi tagjai:
Tóth Erzsébet előadóművész, a tatabányai Vértes Agorája művészeti főmunkatársa;
Bori Viktor drámapedagógus Budapestről, a Káva Kulturális Műhely színész-drámatanára.

Amennyiben a csoport szeretné magát megmérettetni a Weöres Sándor fesztiválra, úgy az előadások ajánlott műsorideje alsó tagozatos csoportoknál 15 perc, felső tagozatosoknál 25 perc. Egy csoport egy előadással nevezhet.
Az országos fesztivált 2018. június 8-9-10-én szervezik meg Pécsett. Számunkra a legfontosabb a megmutatkozás, az együtt töltött idő és a játék örömének biztosítása, ezért a bácsfeketehegyi találkozó teljes értékű résztvevői lehetnek a megszabott időkorlátnál hosszabb előadások is, azzal, hogy ők nem juthatnak tovább.

A jelentkezési határidő 2018. április 8.
Jelentkezni a nevezési lap beküldésével lehet az alábbi linkre kattintva.

Bővebb információk a dramaped@gmail.com címen kérhetők, illetve az alábbi telefonszámok valamelyikén:
- Varga Tamás, VMMI, 024/816-790; 062/566-213;
- Raffai Telecski Ágnes, VMMSZ, 069/551-8-222;
- Hajvert Lódi Andrea, VMDT, 062/84-96-029.

 
Szakmai együttműködő partnereink a Magyar Drámapedagógiai Társaság (Budapest) és a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete. A rendezvény házigazdája a Feketics Művelődési Egyesület.