A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Gyermekek a könyvtárban III. – továbbképzés könyvtárosoknak
2019. február 21., 11:11
A budapesti Könyvtári Intézet és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet 2019. március 26-án megszervezi a Gyermekek a könyvtárban című képzés III. részét. A képzésen folytatjuk a 2017-ben és 2018 tavaszán elindított közös munkánkat. Ezen alkalommal túllépünk a gyermekkönyvtáros munkájához kapcsolódó elméleten, előző két alkalommal foglalkoztunk ezzel, itt már csak a gyakorlat szerepel. 
Gyermekek a könyvtárban III. – továbbképzés könyvtárosoknak A képzés továbbra is a komplexitásra épül, jó könyvtári gyakorlatokat mutat be, amit a gyermekkönyvtárosok beépíthetnek napi munkájukba.Természetesen továbbra is választ keresünk arra, hogy hogyan járulhatunk hozzá ahhoz, hogy a gyermekek megszeressék az olvasást, mindezt milyen színvonalas kortárs gyermekirodalmi művekkel érjük el.

- Folytatjuk a nagy érdeklődésre számító élménypedagógiai játékok tanulását, mindezt hogyan lehet beilleszteni egy-egy gyermekkönyvtári foglalkozásba.
- Módszertani kínálatként játékos könyvtárhasználati óra, komplex olvasmányélmény feldolgozás, irodalmi játékok /irodalmi apróhirdetések, közmondásbogozó, mesefésű, szokatlan verskitaláló játék, könyvtári torpedó/ színesítik a programot, melyet ki is próbálunk a helyszínen.
- Kézműves foglalkozásunk során a komplex olvasmányélmény feldolgozást élményszerűvé tevő tárgyat készítünk.

A jelentkezésnél nem követelmény az, hogy az előző képzéseken részt vett-e a jelentkező, nem épül egymásra a képzés. Így bátran jelentkezhet az is, aki csak most szeretne bekapcsolódni, szeretettel várjuk az új érdeklődőket is.

Jelentkezési létszám: max. 16 fő

Oktató: Budavári Klára gyermekkönyvtáros, tanácsos, a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Gyermekkönyvtáros Szekciójának alelnöke

A továbbképzés helye és időpontja: 24400 Zenta, Posta u. 18., Alkotóház, 2019. március 26., kedd, 09.00–16.00.

A képzés ingyenes.

A jelentkezéseket 2019. március 19-ig várjuk a csilla@vmmi.org e-mail címre.

A képzés az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával a Könyvtári Intézet szervezésében valósul meg.

Mellékletek: