A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Felhívás az Énekelt Versek XXIV. Zentai Fesztiválján való részvételre
2019. március 07., 13:07
A II. Rákóczi Ferenc-emlékév, a 2019 a külhoni magyar gyerekek éve program, valamint Bori Imre születésének 90. évfordulója, Ady Endre és Csáth Géza halálának 100. évfordulója jegyében a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet  és a zentai Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ Zenta Önkormányzata közreműködésével, XXIV. alkalommal rendezi meg az Énekelt Versek Zentai Fesztiválját, 2019. május 6-a és 12-e között, amelynek idei díszvendége Celler Kiss Tamás Sinkó-díjas költő.

Felhívás az Énekelt Versek XXIV. Zentai Fesztiválján való részvételre
Meghívásos pályázat révén, tizenegy vajdasági fiatal költőt keresett fel a szervezőbizottság az idei kötelező vers megírására.
 
A beérkező versek közül Brenner János szerkesztő, Verebes Ernő dramaturg, költő és Török Máté verséneklő egymástól függetlenül választotta ki Celler Kiss Tamás: és táplálni című költeményét, illetve megzenésítésre ajánlja Oláh K. Tamás: lost in translation és T. Kiss Tamás: London című versét.
 
A szervezők ezúttal is bemutatkozási lehetőséget kínálnak mindazoknak a szólistáknak és együtteseknek, akik, illetve amelyek énekelt verseket adnak elő saját megzenésítésükben. A versenyen való részvétel feltétele, hogy a benevezők műsorán három megzenésített vers szerepeljen:
– ezek közül az egyik Celler Kiss Tamás: és táplálni című költeménye legyen, 
 
– kettő versenyszám pedig szabadon választott vers, de a versenyzők figyelmébe ajánljuk a fent említett két költeményt.
 
A legjobbak meghívást kapnak a versenyre, amelyet 2019. május 10-én, 18 órától a zentai Művelődési Házban a műfaj legkiválóbb képviselőiből álló zsűri előtt rendezünk meg. 
 
A fesztivál a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt jelentőségű országos rendezvénye.
 
A verseny fődíjai: 1. díj: 15 000 dinár; 2. díj: 12 000 dinár; 3. díj: 10 000 dinár.
 
A zsűri tagjai: Radványi Balázs énekes-zenész, a Kaláka együttes tagja, a zsűri elnöke (Budapest), dr. Stifner Gábor rádiós szerkesztő, műsorvezető (Budapest), Brenner János szerkesztő (Szabadka), Verebes Ernő zeneszerző, költő (Zenta–Budapest), Szögi Csaba író, költő (Zenta) és Celler Kiss Tamás költő (Szenttamás).
 
Jelentkezni: 2019. április 22-éig a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet honlapján megtalálható jelentkezési lappal lehet. A versenydalok is itt tölthetők fel mp3-as formátumban. 
 
Bővebb információ Baráth Hajnal Annánál (hajnal.anna84@gmail.com) és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézetben Nádi Karolinánál (+381/24-816-790, karolina@vmmi.org) kapható.
 

Mellékletek:
enekvers_2019_versek.pdf   (101 kB)   FileType