A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Szakmai nap könyvtárosoknak
2019. március 25., 10:43
A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Kapocs Könyvtári Csoport 2019. április 11-én szakmai napot szervez könyvtárosoknak.
Szakmai nap könyvtárosoknak 10.00 óra
Szirén-találkozó


Szeretettel várjuk a Szirén-felhasználókat, akiknek a találkozón lehetőségük lesz a programmal kapcsolatos aktuális, konkrét problémáik megvitatására Mohai Lajossal.

Az eredményesség érdekében továbbítom Mohai Lajos útmutatását, amit, a találkozó előtt, kérem, mindenki ellenőrizzen le a saját rendszerén:

1. Nagyon fontos lenne, hogy minden helyen a friss program fusson, és mindenütt frissüljön is az Internetről. Tehát mindenkinél vagy úgy kell kezdődnie a programnak, hogy:
a) „Jelenleg nincs új frissítés a szerveren.”
b) vagy ha mégis van frissítés, akkor a program felajánlja azt. Ebben az esetben folyamatosan frissíteni kell a programot.
Ahol egyik változat sem áll fenn, azok jelentkezzenek Mohai Lajosnál e-mailben.

2. Sehol se legyen a program a „program files” mappában. Mindenütt vagy a C:sziren, vagy a d:sziren mappából, vagy egyéb helyről fusson, de nem szerepelhet benne a „program files” mappa!

Amennyiben ezek a feltételek rendben vannak, akkor lehet igazán az érdemi kérdésekről beszélni.

13.00 óra
Kódoló könyvtárosok – könyvtárak és könyvtárosok mint a kulturális örökség közvetítői


Négy kiselőadással várjuk a kollégákat, melyek olyan törekvéseket mutatnak be, amelyekkel közelebb hozhatjuk városunk, vidékünk értékeit, kulturális örökségét olvasóinkhoz, fiatalabbakhoz és idősebbekhez egyaránt.
  • Hicsik Dóra (Városi Múzeum könyvtára, Szabadka): „Csak színezem tovább a régi hársfát” (a szabadkai Kosztolányi-talányról)
  • Bednárik Prokec Zita – Nagy Emese (Juhász Erzsébet Könyvtár, Topolya): Hogyan húzzuk csőbe a középiskolásokat – Irodalmi játék QR kódokkal
  • Oros Sándor (Csongrád Megyei Könyvtárosok Egyesülete; Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár, Szeged): Városismereti barangolások térben és időben
  • Vázsonyi Csilla (Vajdasági Magyar Művelődési Intézet): Fiatalok az értékgyűjtő mozgalomban (értékfeltáró vetélkedők)
A program helye és időpontja: 24400 Zenta, Posta u. 18., Alkotóház, 2019. április 11., csütörtök, 10.00–15.00.

A résztvevők számára ebédet biztosítunk.

A jelentkezéseket 2019. április 5-ig várjuk a csilla@vmmi.org e-mail címre.